Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - BUZUL Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, 30 Ağustos zirve tırmanışına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Dağcılar, Erciyes’in zirvesine çıkmanın keyfini Türk Kahvesi içerek kutladı.
Buzul Dağcılık ve Dağa Sporları Derneği, faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. 30 Ağustos Zafer tırmanışı öncesinde çalışmalarına devam eden dağcılar, bu kapsamda Lifos tırmanışı gerçekleştirdi. İki saat süren tırmanış sonrası dağcılar, 'Kayseri’nin Balkonu' olarak da nitelendirilen zirvede Türk kahvesi pişirdi. Zirvede kahve içen dağcılar, doğa ve eşsiz manzaranın keyfini çıkardı. Buzul Dağcılık kurucularından İsmail Aydoğan, 30 Ağustos zirve tırmanışına hazırlık için yaptıkları Lifos tırmanışının yaklaşık 2 saat sürdüğünü söyledi. Aydoğan, şöyle konuştu:
"Bu tırmanışta verdiğimiz molada, 'Kayseri'nin balkonu' olarak adlandırılan Lifos Dağı'nın zirvesinde, doğal yöntemlerle ateşte Türk kahvesi pişirip arkadaşlarımızla birlikte manzaranın ve temiz havanın tadını çıkardık. Haftaya çalışmalarımıza Koç Dağı'nda devam edeceğiz. Herkesi doğanın keyfini çıkarmaya davet ediyor ve sağlık için etkinliklerimize davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI