Türkiye’nin birçok kentinde 18 Ocak Cumartesi günü Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü protesto etmek için “Gençler Sabah Namazında Buluşacak” etkinliğinin Afyonkarahisar’da da yapılacağı belirtildi.
“Ümmeti sabah namazına giden gençler uyandıracak, gençler sabah namazında buluşuyor” isimli platform adı alındı bir araya gelen gençler Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi 18 Ocak Pazar günü Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camiinde, Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü protesto etmek için “Gençler Sabah Namazında Buluşacak” isimli bir etkinlik düzenleneceği ifade edildi. Platformun Afyonkarahisar İl Temsilcisi Emrah Altunkaya ise etkinlik ile ilgili şu ifadelere yer verdi:
“18 Ocak Pazar günü Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü protesto etmek için Türkiye’nin birçok ilinde sabah namazı programları düzenleyeceğiz. Bu proje hiç bir vakıf ve sivil toplum kuruluşu adı altında olmayıp sadece o illerdeki görevli kardeşlerimiz tarafından organize edilecektir. Afyonkarahisar’da da sabah namazı buluşmamıza tüm halkımızın davetlidir. Namazın ardından dua yapılacaktır.”