HAKKARİ Dağlıca ve Iğdır'daki terör saldırıları, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile protesto edildi.
Birbiri ardına gelen ve Türkiye'yi yasa boğan şehit haberleri Ayvalıklılar'ı sokaklara döktü. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), CHP, MHP ve Vatan Partisi'nin öncülüğünde 19 sivil toplum kuruşu tarafından 'Teröre Lanet' yürüyüşü düzenlendi. CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp, buradaki Atatürk Anıtı önünde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.
'ÇAPULCULARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ'
Kalabalığa seslenen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan terör olaylarında şehit olan asker ve polisler nedeniyle ülke genelinde büyük bir üzüntünün oluştuğunu belirtip, "Hepimiz aynı amaç için toplandığımız bu meydandan olaysız bir şekilde şehitlerimiz için haykırarak, terörü lanetleyerek ayrılacağız. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve bu çapulculara fırsat vermeyecektir, vermeyeceğiz" dedi.
'HALKIMIZ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR'
Ayvalık'taki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ortak basın açıklamasını okuyan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Ayvalık Şube Başkanı İsa Aslan, terör saldırılarını ve terörü destekleyenleri kınadıklarını ifade etti. Aslan şöyle devam etti:
"Ülkemize uzun bir süredir bu karanlık, bu üzücü, bu kederli, acı günler yaşatılıyor. Pazar günü Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bölücü PKK terör örgütünce gerçekleştirilen saldırı sonucu 17 askerimizin şehit olup, birçok askerimizin de yaralandı. Dün Dağlıca'da bugün Iğdır ve Tunceli'de yarın kimbilir nerelerde onlarca asker ve polisimizi şehit vermeye devam edeceğiz. Terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne seren alçakça saldırıları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
ŞEHİTLİK ANITINA YÜRÜDÜLER
Açıklamanın ardından meydanı dolduran kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla Şehitlik Anıtı'na yürüdü. Yol boyunca grup, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları atttı. Şehitli Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunan grup, Cumhuriyet Meydanı'na dönüş için tekrar yürüyüşe geçti. 06 Mevkisi'ne gelindiğinde, HDP Ayvalık İlçe Teşkilatı binasına yürümek isteyen gruba polis ve jandarma izin vermedi. Yarım saat ısarcı olan grup, polis ve jandarmanın kararlı tutumu karşısında HDP binasına gitmekten vageçip, meydana yüreyerek eylemlerine son verdi.

FOTOĞRAFLI