ÇORUM (AA) - Çorum'da Özel Eğitim Okulları ile Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görevli öğretmenlere, "Dil ve Konuşma Bozuklukları" eğitimi verildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın teknik destek başvuruları kapsamında uygulanması kabul edilen "Dil ve Konuşma Bozuklukları" eğitimi projesi kapsamında Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir eğitim faaliyeti düzenlendi.

Eğitim çalışmalarına İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Okulları ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde görevli 35 öğretmen katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, eğitim faaliyeti öncesinde yaptığı konuşmada, il merkezindeki özel eğitim okullarında 500'e yakın engelli öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, kalitenin üst seviyeye çıkarılması noktasında her türlü imkanı değerlendirdiklerini söyledi.

Eğitimin kalitesindeki yükselişin eğitimcilerin kalitesinin artmasıyla doğru orantılı olduğunu vurgulayan Söngüt, katılımcılara ve akademisyenlere gösterdikleri hassas davranıştan dolayı teşekkür etti.

İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Güğüşçü Tuş, İstanbul Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aynur Akıncı Aydoğan ve Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitimi Uzmanı Can Ünverdi'nin sunumlarıyla katılımcılara dil ve konuşma bozukluklarının giderilmesi noktasında izlenmesi gereken yöntemler anlatıldı.