Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti.
Gerçekleşen beyin ameliyatıyla sağlığına kavuşan Rukiye Aktaş adlı vatandaşa ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Çomaktekin, hastayı tedavi eden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Gökyar ile Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Faruk Tonga’dan bilgi aldı.
Hastanın beynindeki su odacıklarında su artışı sonrası beyin fonksiyonlarının bozulmasına yol açan ve literatürde Hidrosefali olarak adlandırılan hastalığın tanısını koyduklarını anlatan Gökyar, uyguladıkları shunt operasyonuyla basınçla beyin suyunun fazla kısmını karın boşluğuna aldıklarını ve durumu iyi olan hastanın beyin fonksiyonlarında hızlı bir iyileşme süreci başladığını söyledi.
Sağlığına kavuşan Rukiye Aktaş, hastane çalışanlarına gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederken ziyarete katılan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise, “2015 yılı içerisinde dahili ve cerrahi branşlarda hastane yöneticileriyle koordineli çalışarak alınacak yeni öğretim üyeleriyle Amasya’daki sağlık hizmetlerini daha iyi noktalara getirmeyi hedefliyoruz. Bugün öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ahmet Gökyar tedavisi yapılan ve ileri seviyede rahatsızlığı olan hastamızın şifa bulmuş olmasından dolayı mutluyuz. Amacımız hastanemizdeki tüm doktorlarımızla el birliği vererek hizmet standardımızı daha yukarı çekmektir” dedi.
Amasya Üniversitesi’nin son dönemlerde önemli mesafeler kaydettiğini vurgulayan Vali Çomaktekin de, “Amasya’da her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok güzel şeyler oluyor. Kısa bir süre önce sağlık anlamında hayata geçirilen üniversite-Sağlık Bakanlığı iş birliği protokolü meyvelerini vermeye başladı. Tüm bu çalışmalarımızda insanımızın gereksinim ve beklentilerine uygun, etkin, verimli sağlık hizmeti ve eğitimi veren, araştırmaları ile evrensel bilime katkıda bulunan, çağdaş fiziksel olanaklara sahip, öncü kuruluş olma noktasında yapılan tüm çalışmaların yakinen takipçisi ve destekçisiyiz” diye konuştu.
Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gören Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’a da acil şifalar dileyen Çomaktekin, beraberindeki İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun, Halk Sağlığı Müdürü Öner Nergiz ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık ile birlikte kısa süre önce oğlu vefat eden esnaf Orhan Özbakır’a taziye ziyaretinde bulundu.