Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve il genelindeki şefliklere toplam bin geçici işçi alımı yapılacak. Başvurular, bugün itibariyle başladı.
Bingöl Valiliği’nden Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürü Fesih Güler imzasıyla yapılan açıklamada, bin kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Çalışma Programı için katılımcı başvuruların 19 Mart 2015 ila 28 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.
6 AY SÜRECEK
Başvuruların Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabileceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"TYYP’ye başvuracak katılımcıların, kurum il müdürlüğüne kayıtlı işsiz durumunda olmaları gerekiyor. En az 18 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç) emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamaları, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması gerekmektedir. Programlar 15 Nisan 2015 tarihinde başlayıp, 14 Ekim 2015 tarihinde sona erecek olup 6 ay sürecektir. Her kurum için belirlenen kontenjandan fazla başvuru olması halinde katılımcılar noter kurasıyla seçilecektir. Noter kuraları 2 Nisan 2015 tarihinde yapılacaktır."