ELVİNDER tarafından, yükümlüleri topluma kazandırmak, hayata uyumunu kolaylaştırmak ve toplumun onlara karşı bakış açısını değiştirmek için planlanan “Sokaktan Haber Var” projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında açılan fotoğraf kursunda fotoğraf çekmeyi öğrenen suça bulaşmış gençlerin çektiği fotoğraflarla sergi açıldı. Sergiye Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tutan Çakır, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli, Adli yargı İlk derece Komisyon Başkanı Kemal Alver, Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar, cumhuriyet savcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

“SUÇA KARIŞMIŞ BİREYLERİ KAZANMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Sergideki fotoğraflardan oldukça etkilenen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugün ülkeler, şehirler, mahalleler ve sokaklar şehirleşme ve modernleşme açısından hızlı ve güzel bir gelişim içindedir. Bütün bu çalışmaların yanında insanlar yalnızlaşabiliyorlar. Biz bu durumda yalnızlaşan ve suça karışmış veya potansiyeli olan bireyleri kazanmak durumundayız. Bu hepimizin sorumlulukları arasındadır. Belediye olarak da destek verdiğimiz ‘Sokaktan Haber Var’ projesi de bu düşüncenin ürünüdür. Proje ile birlikte güzel işler başardık” dedi.

Yükümlülerin topluma kazandırılmasında sivil toplum kuruluşları ile yapılan projeler çok önemlidir diyen Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli de; güzel fotoğraflarla projenin sonuçlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve ELVİNDER' e teşekkür etti.



ELVİNDER EL VERMEYE DEVAM EDECEK


ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy ise projede 25 gencin yer aldığını, bunlardan seçilen 39 resmin sergilendiğini belirterek, "Bu gençlerimizden bir tanesi büyük bir kuruluşta işe girmiştir. 11 gencimiz meslek edinme konusunda eğitim almıştır. ELVİNDER olarak arkadaşlarımızla birlikte projelerimize devam edeceğiz " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergi açılış kurdelesi kesildi. Çekilen fotoğraflar hakkında sergiyi gezenlere bilgi veren OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy "Bu eğitim, fotoğrafçılık ve haber eğitimi olması dışında katılımcıların dünyayı tanımaları için de bir ortam oluşturmuştur. Bu, suça sürüklenmiş kişilerin ellerinden tutularak toplum dışına itilmediğinde neler yapabileceklerini görmelerini sağlamıştır” dedi.