Kilis’e, sağlık ve eğitim alanında Sadaka-i Cariye olarak nitelendirilecek eserler yapmak isteyen ve halen Ankara ve Gaziantep’te ikamet eden Kilisli hayırsever Belgin ailesi mensupları, yapacakları eserlerle ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat’ı ziyaret ederek fizibilite çalışması ve değerlendirmede bulundular.
Genel Sekreter Bolat, Kilislilerin hayır konusundaki hassasiyetinin başka yerlere nasip olmayacak kadar bol olduğun belirterek, “Bu yüzden şehrin hangi noktasına baksak bir hemşehrimizin eseri ile karşılaştığımızı bu yüzden hemşehrilerimize minnet duygumuzu kelimelerle ifade edilmesi zordur" dedi.
Belgin Ailesi fertleri de, "Büyüklerimiz adına eser bırakmayı çok arzu ediyoruz. Bu konuda bize her türlü desteği veren Sayın Valimiz Süleyman Tapsız, Genel Sekreter Mustafa Bolat ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili’ye teşekkür ediyoruz, Ayrıca Zeytin Dalı Kültür Derneği Başkanı Muhlis Salihoğlu’na da bizi sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz” dediler.