İSTANBUL,() 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da değişik etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı kapsamında engelli ve engelli yakını kadınların katılımıyla düzenlenen program yoğun ilgi görürken, ilçe genelinde 12 noktada toplam 14 bin sümbül dağıtıldı.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde engelli şair Senem Ünal okuduğu ‘Karınca’ adlı şiiriyle davetlileri duygulandırırken, Engelliler Müzik Korosu da seslendirdiği şarkılarla renk kattı.
Programın açılışında konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, kadınların topluma büyük etkide bulunduğunu belirterek, “Tarihimizde etki bırakan valide sultanlar dört bir yanda imarhane, hastane, imarethane, külliye, medrese ve camiler yaptırdılar. Şerife Ana, Kara Fatma, Nene Hatunlar hayatımızda önemli yer tuttular.” diye konuştu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da kadınların eş ve anne olmasının ötesinde milli mücadele yıllarında cephede savaştığını anlattı. Ülkenin kalkınmasında da büyük rol oynayan kadınlara her zaman sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Çağırıcı,”Mutlu Yuva Huzurlu Toplum etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ni kadınların hizmetine sunduk.” dedi. Kadına yönelik baskı ve şiddetin ülkemizde de devam ettiğini belirten Çağırıcı, şöyle konuştu: “Kadınlarımız ve engellilerimiz sosyal yaşamda olmadığından onların varlıklarından haberdar olamadık. Bugün itibariyle Bağcılar dahil ülkemizin her tarafında sosyal yaşama katılmayan hiçbir engelli yok.”

Lokman Çağırıcı daha sonra  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçedeki hemşehirlerine sümbül dağıttı. Güneşli Meydanı’nda düzenlenen tören sırasında Çağırıcı,kadınların huzur ve mutluluğu adına çalıştıklarını söyledi.Bağcılar’da ilçenin 12 noktasında toplam 14 bin adet sümbül dağıtıldı.
(FOTOĞRAF)