Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) “Bir Kitap da Senden Olsun” kampanyası kapsamında Kadışehri Kabalı köyü ilk ve ortaokuluna kitap bağışında bulundu.
Bozok Üniversitesi Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan kaynak kitaplar, Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı köyü ilk ve ortaokulu kütüphanesine bağışlandı.
BÜ Sosyal İşler Koordinatörü Emine Çiğdem Yeşil, Üniversite bünyesinde başlatılan kitap toplama kampanyası kapsamında Kadışehri Kabalı Köyü İlk ve Ortaokulunu ziyaret ettiklerini belirterek, “Kabalı köyü ilk ve orta okulunda eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrencilerin üniversitemize yazdıkları mektuplarla kütüphanelerinin ve okuyacak kitaplarının olmadığını belirttiler. Bozok Üniversitesi olarak bizde duyarsız kalmadık ve bu çerçevede üniversitemiz bünyesinde “Bir Kitap da Senden Olsun “ adı altında bir kampanya başlattık. Kampanya çerçevesinde üniversitemizde görev yapan idareci, akademisyen, personel, öğrencilerin de katkı ve destekleri ile toplanan kitaplarımız ortaokul ve ilkokul seviyesinde bilimsel dergiler, romanlar, hikayelerden oluşmaktadır. Kitapların tasniflerini yaptıktan sonra bugün okulumuza teslim ediyoruz” dedi.
Toplanan kitapların ilkokuldan ortaokula kadar her seviyeye hitap ettiğini ifade eden Yeşil, “ Amacımız öğrencilerimize okumayı sevdirip, okuma alışkanlığını kazandırmak, bilgilerine bilgi katmaktır. Çocuklarımızı mutlu görmek bizleri de mutlu etti. Kampanyaya katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kadışehri ilçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Celalettin Pekşen, Kabalı köyü okul müdürü Bülent Kanıbir ve öğrenciler okullarına yapmış olduğu katkılarından dolayı Bozok Üniversitesi çalışanları ve öğrencilerine teşekkür etti.