Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin çöp sorunu çözmek için başlattığı çalışmalarda son aşamaya geldi. Daha önce Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ihalesinin 9 Nisan’da yapılacağını müjdelediği Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nı inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, bu yıl içinde çalışmalara başlanılabileceğini açıkladı.
Manisa‘nın 30 yıllık çöp sorununu çözecek Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama alanıyla ilgili çalışmalar hız kazandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, tesisin yapılacağı Uzunburun Mahallesi Sarıçam mevkiine giderek, inceleme yaptı. Genel Sekreter Memiş’e Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım eşlik etti. Genel Sekreter Halil Memiş, Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım’dan proje hakkında bilgi aldı. Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, tesisin 24 ay içinde tamamlanmasının planlandığını belirterek, tesisin günde 650 tonluk çöpü alabilecek kapasitede olduğu bilgisini verdi.
3 MİLYON TON KAPASİTELİ TESİS OLACAK
3 milyon tonu alacak kapasitede bir tesis yapılacağını kaydeden Genel Sekreter Halil Memiş, toplam arazinin 440 dönüm olduğunu açıkladı. İdari binaların, kompost alanlarının, ambalaj atık yeri gibi pek çok alanın projede yer aldığını kaydeden Memiş, Turgutlu, Saruhanlı, Ahmetli ve Manisa merkezdeki Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin çöplerinin bu alana taşınacağını söyledi. Genel Sekreter Memiş, araştırması yapılan yeni katı atık depolama alanlarının da belirlenmesi ve çalışmaların başlaması halinde çöp sorununda büyük bir yol kat edileceğini ifade etti.
İHALE 9 NİSAN’DA YAPILACAK
Genel Sekreter Memiş, yapılacak tesisin kentin 30 yıllık çöp sorununa neşter olacağını belirterek, çöpün yüzde 60’ının geri dönüşümünün sağlanacağını belirtip, tesisin dolma sürecinin bu sayede 30 yılı bile geçebileceğini dile getirdi. Memiş, “9 Nisan’da tarihinde ihalesi yapılacak olan katı atık tesisinde incelemeler yapıyoruz. Son durumun tetkik ediyoruz. İhale prosedürleri zamanında gerçekleşir herhangi bir itiraz olmazsa en kısa zamanda ihale süreci tamamlandıktan sonra bu yıl içinde ilk kazmayı vuracağımız bir yer. Düzenli depolama alanı olarak Manisa’da ilk olacak. Büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan bir alan olacak” diye konuştu.