Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası, Bodrum Belediyesinin destekleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Bodrum’da konser verecek.
Bodrum Belediyesinin destekleriyle Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası tarafından Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Klasik Batı Müziği eserlerinin yorumlanacağı bir konser düzenleniyor. 8 Mart 2015 Pazar günü saat 20.00’de ücretsiz ve halka açık olarak Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konsere tüm Bodrum halkı davetli.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi ile 9 Eylül İzmir Devlet Konservatuarı Sanatçıları tarafından 1994 yılının Ekim ayında kurulan Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası, ilk konserini 8 Mart 1995’te İzmir Kadın Platformu’nun “Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle düzenledikleri program çerçevesinde vermiştir. Süregelen konser sezonları içerisinde çeşitli sanatçıların katılımıyla Klasik Batı Müziği’nin ün ve beğeni kazanmış eserlerini yorumlayan orkestra, televizyon programlarıyla da adından söz ettirmiş ve yazılı basında da geniş ilgi uyandırmıştır.