Bursa’nın İnegöl ilçesinde çarşı merkezinde park halinde bulunan özel bir otomobilin ön camına bırakılan, “Dikkat. Arabayı çalıştırmadan önce kaputa bakın. Kedi sesi geliyor” notu ile başlayan operasyon, yavru kedinin yaramazlığı yüzünden saatler sürdü. 5 aracın sırasıyla motor kısımlarına giren yavru kedi, İtfaiye ekiplerini ve vatandaşları terletti.
“DİKKAT, KEDİ SESİ GELİYOR!”
Cuma Mahallesi Elektrik Sokak üzerine park ettiği aracına yönelen Bilal Ergün’ün dikkatini aracın ön camına bırakılan not çekti. Kağıt üzerinde yazılı, “Dikkat. Arabayı çalıştırmadan önce kaputa bakın. Kedi sesi geliyor” notu üzerine aracını çalıştırmayan sürücü, durumu İnegöl İtfaiyesine bildirdi. Araç sahibi Bilal Ergün, “Aracımı çalıştırmak için geldiğimde camda asılı not dikkatimi çekti. Nottan hareket ederek araçtan gelen sesi dinlediğimde, kedinin halen motor kısmında sıkıştığını fark ettim. İtfaiye ekiplerini arayarak yardım istedim” dedi.
ÇOK UĞRAŞTILAR
İhbar üzerine olay yerine gelen İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri, aracın motor aksamında mahsur kalan kediyi çıkarmak için kolları sıvadılar. Aracı askıya alıp hem altından hem de üstünden, sıkışan kediye ulaşmaya çalışan İtfaiye ekipleri, ellerindeki materyallerle kediyi çıkarmak için uzun mesai harcadılar. İtfaiyeyi gören vatandaşlar da aracın etrafına toplanarak, meraklı gözlerle kurtarma operasyonunu izlediler.
5 ARACA GİRDİ
İtfaiye ekiplerinin uğraşları sonucu aracın motor aksamından çıkan yavru kedi, çevredeki vatandaşların kalabalığından korkarak bu kez hemen arkadaki aracın motor kısmına girdi. İtfaiye ekipleri bu sefer de başka aracın motor kısmına giren kediyi çıkarmak için harekete geçtiler. Kısa süre içinde ikinci araçtan çıkan yavru kedi, koşarak aynı sokak üzerindeki başka bir otomobilin motor kısmına girdi. İtfaiye ekiplerini şaşkına çeviren yavru kedinin üçüncü durağından çıkarılması için, özel otomobil askıya alınarak alttan ve üstten yapılan müdahaleler ile yakalanmaya çalışıldı.
Kurtarma çalışmalarını izleyen bir araç sahibi, “Ben aracımı buradan çıkarayım, bana girmesin” diyerek aracını bölgeden uzaklaştırdı.
Girdiği üçüncü özel otomobilin motor kısmından da çıkan ürkek kedi yavrusu, bu seferde sokağın diğer tarafında park halinde olan hafif ticari aracın motor kısmına girdi. Bir türlü yakalanamayan kedinin, bu araçtan da çıkarılması için çaba sarf edildi. Dördüncü araçtan da çıkan yavru kedinin hemen arkadaki hafif ticari aracın motor kısmına girmesi "artık pes" dedirtti. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar pes dedirten yavru kedi, kısa uğraşlar sonucunda bu araçtan çıkıp, kaçarak kayıplara karıştı. Bir saat süren kurtarma operasyonunda vatandaşlar ve itfaiye ekipleri ter döktü.