Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul () TÜRKİYE’nin en büyük yat üreticisi Sirena Marine, Azuree markasının yeni modeli Azuree 33C’nin dünya tanıtımını yaptı. CNR Avrasya Boat Show öncesi tanıtımı yapılan teknenin dış gövde ve iç mekanı kişisel ihtiyaçlara göre özelleştirilebiliyor.

Kıraça Holding şirketlerinden Sirena Marine’nin ürettiği, Azuree 33C, CNR Expo Yeşilköy’de bu yıl, 8’incisi düzenlenen ve 14-22 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı öncesi basın mensuplarına tanıtıldı. Tanıtımı yapan Sirena Marine Finans Direktörü Neşet Yıldız, Azuree 33C’nin, 2010 yılında 50’nci Genoa Uluslararası Boat Show’da ‘Barca dell’Anno–Yılın Teknesi’ ödülünü alan Azuree 33 ile aynı gövdeye sahip olduğunu belirtti. Azuree 33C’nin, Azure ailesinin haşarı çocuğu olduğunu ifade eden Yıldız, “Azure 33C, ödüllü gövdesi korunan Azure 33’ün tamamıyla yenilenerek, iç mekanın belli bölümleri tıpkı lego gibi tekne sahibi tarafından kolayca değiştirilebilen yeni modelimiz. Yeniden çizilen güverte çizgileri, genişletilen yan pencerelerle güncellenirken, teknenin havuzluğu da baştan tasarlanarak kontrol, keyif ve konfor açısından mükemmel hale getirildi. Havuzluğun yalın çizgileri seyir halinde teknenin idaresini kolaylaştırırken, karşılıklı koltuklarsa alınan keyfi arttırmak için sunuldu. Bu boydaki teknelerde pek rastlanmayan açılır yüzme platform ise denizin keyfini çıkarmak için birebir” dedi.

Teknenin iç tasarımının bir çok açıdan öncü bir tasarım olduğuna dikkat çeken Neşet Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“Farklı kullanım ihtiyaçlarını karşılamanın en kolay yolu tekne sahibine en fazla özgürlüğü vermekten geçiyor. Azure 33C ile hedefimiz yelkencilere yaratıcılıklarını kullanarak kendi hayallerindeki tekneyi yaratma özgürlüğü sunmak. Ana kamara perdesi kaldırılarak stüdyo daire planında kullanımdan, geniş mutfak, ekstra oturma yeri, ekstra depolama alanı, katlanınca koltuğa dönen navigasyon masası gibi opsiyonlarla tekne sahibine benzersiz özgürlük sunuyoruz.”

Azuree 33C, 14-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek CNR Avrasya Boat Show’da sergilenecek.

AZUREE 33C: YARATICI YELKENCİLER İÇİN

Markanın yenilenen Azuree 33C modeli, performans ve konforu bir arada sunan ve Azuree 33C’nin güverte ve havuzluk tasarımı yenilenerek, daha kullanışlı ve daha yalın hatlara sahip bir yelkenli yaratıldı. Yan pencereleri genişletilmesiyle daha aydınlık bir iç mekan oluşturulan Azuree 33C’nin iç tasarımı da tamamen yenilendi. Canlı, cesur ve renkli yeni Azuree 33C modeli tekne sahiplerine eşsiz bir özelleştirme özgürlüğü sunuyor.

Gövdesi ve güvertesi canlı renk opsiyonları ile kişiselleştirilebilen Azuree 33C’nin asıl yenilikçiliği iç tasarımında. Sirena Marine Tasarım Departmanı tarafından baştan tasarlanan Azuree 33C’nin sürprizlerle dolu iç mekanı, baş kamara perdesinin kaldırılarak salonla birleştirilmesiyle stüdyo daire planında kullanılabiliyor.

Azuree 33C’nin iç mekanındaki diğer opsiyonlar arasında, oturma grubunu genişletme seçenekleri (katlanarak koltuğa dönüşen navigasyon masası ya da ekstra sabit koltuk), kahve ve şarap severler için espresso makinesi ve şaraplıklı dolap, Baş Kamara ve Misafir Kamarası’na eklenen ekstra gardıroplar ve yeme-içme tutkunları için genişletilmiş mutfak yer alıyor.

Azuree 33C modeli tekne sahiplerine stil, yaşam tarzı ve performans tercihlerine uyan, hayallerindeki tekneyi yaratma imkanı veriyor. Böylelikle, tekne sahiplerinin kişisel tercihlerini yansıtan Azuree 33C, özel seçimler ile eşsiz bir hal alıyor ve Azuree markasının ‘performanstan ödün vermeden konfor’ vaadini gerçekleştiriyor.

(FOTOĞRAF)