TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Guatemala'da Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonluğu’nu kazanan Erdoğdu Anadolu Lisesi Futbol Takımı'nı cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Erdoğdu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Turan, okul takımının antrenörü Adem Cebeci ve oyuncularla Ortahisar Belediyesi'ni ziyaret etti.

Genç, ziyarette yaptığı konuşmada, Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin hem sporda hem de eğitimde başarılarının kalıcı olması için rehavete kapılmaması gerektiğine ifade ederek, "Trabzon futbol altyapısı itibarıyla adından başarılarla söz ettiren bir kent. Bunda Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin de katkıları çok büyük" dedi.

Okul takımının Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonluğu’nu kazandığını anımsatan Genç, şunları kaydetti:

"Bu şampiyon takımımızı Trabzonspor'umuzun da örnek almasını istiyoruz.  Trabzonspor'umuzun bu başarılı oyuncularımızdan faydalanmasını istiyoruz. Her anlamda bu futbolcularımıza destek olarak, onların futbolda daha iyi yerlere gelmesi noktasında gerek Trabzonspor, gerekse şehir olarak her birinin arkasında durarak, onlara sahip çıkmalıyız. Bu başarıda emeği geçen Turan, Cebeci ve oyuncuları kutluyorum. Biz her konuda Erdoğdu Anadolu Lisesi’ne destek olmaya hazırız. İnşallah göstermiş olduğunuz bu başarı kalıcı olarak önümüzdeki yıllarda da devam eder"

Genç, konuşmaların ardından okul takımının sporcularına cumhuriyet altını takdim etti.