Antalya Konyaaltı Belediyesi, doğalgaz ve hızlı internet alt yapı çalışmalarının tamamlandığı, yer altı elektrik iletim hattı çalışmalarının ise büyük ölçüde bittiği cadde ve sokaklarda sıcak asfalt çalışmalarına devam ediyor.
Molla Yusuf Mahallesi’nde yeni açılan yollarla birlikte sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayan Konyaaltı Belediyesi, Liman ve Hurma Mahalleleri’nde asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Boğaçayı caddesini Kemer yoluna bağlayan Bileydiler Caddesinde sıcak asfalt çalışması başlatan Konyaaltı Belediyesi, gerek alt yapı çalışmaları gerek ise farklı nedenlerden bozulan asfaltı, asfalt kemirici olarak adlandırılan makineyle kazıyor ve sonrasında caddeyi sıcak asfalt ile yeniden kaplıyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Molla Yusuf Mahallesi’nin ardından Bileydiler Caddesi’nde asfalt yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Boğaçayı Caddesini Kemer yoluna bağlayan Bileydiler Caddesi’nin yaklaşık bir kilometre uzunluğunda olduğunu ifade eden Başkan Böcek, bu caddenin asfalt çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kaldırım yapımına başlayacakları belirtti.
Bu yıl içinde 15 kilometre sıcak asfalt hedefleri olduğunu bildiren Böcek, “Liman ve Hurma Mahallelerinde alt yapısı tamamlanan sokak ve caddelerde sıcak asfalt çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl içerisinde 15 kilometre sıcak asfalt yapacağız. Asfalt maliyetimiz yaklaşık 4 milyon lira olacak. Amacımız, Konyaaltı’nı herkes için yaşanabilir ve daha modern bir kent yapmak” diye konuştu.