Soma Özel Birlik İlkokulu Öğrencileri Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Ayaklı İlkokulu’na kitap yardımında bulundu.
Soma Özel Birlik İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Tekin Ay, Viranşehir’in Ayaklı İlkokulu’ndaki öğretmenlerin talebi üzerine okulda ’Kitap yardım kampanyası’ düzenlediklerini belirterek, ”Soma’dan Viranşehir’e kardeşlik köprüsü oluşturabilir miyiz’ düşüncesiyle Viranşehir’deki kardeşlerimize kitap yardımında bulunmak istedik” dedi.
AMAÇ KİTAP SEVGİSİNİ ARTTIRMAK
Amaçlarının ülkede kitap okuma oranını arttırmak ve öğrenciler arasında kitap sevgisini yaygınlaştırmak olduğunu söyleyen Ay şöyle konuştu: “Doğu ile Batı arasındaki engeller eğitim ile aşılabilir ve insanın kendi kendini keşfetmesi açısından eğitim çok önemlidir. Bu unsurların başında da kitaplar büyük önem kazanmaktadır. Kitap okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biridir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir. Bu vesileyle okulumuz öğrencileri ile Viranşehirli öğrenciler arasında bir sevgi köprüsü kurmak ve öğrencilerde yardımlaşma duygusunu geliştirmek amacıyla oradaki kardeşlerimize karınca kararınca kitap yardımında bulunduk. Kitap yardım kampanyasına destek veren değerli velilerimize ve değerli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Soma’dan Viranşehir’e kucak dolusu sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz.”