Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingine katılmak için Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Prof Dr Numan Kurtulmuş, Ünye ilçesinde hemşehrileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada, "AK Parti Hükümeti’nin en büyük başarısı Türkiye’de devletin zihniyetinin değişmiş olmasıdır” dedi.
Başbakan Yardımcısı ünvanı ile ilk kez memleketi Ordu’nun Ünye ilçesinde bir programa katılan Prof Dr Numan Kurtulmuş, bölgedeki yatırımları yakından takip ettiğini söyledi. Kurtulmuş, "30 Mart’ta ortaya konulan başarı önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde aynı şekilde ortaya konulacaktır. Bunu zaten dün gerçekleştirilen kongrede olan coşkuda da bir kez daha görmüş olduk. İnşallah bundan sonra ki süreçte her ilçemizin başarısını, Ordu Büyükşehrimizin başarısının artarak devam edeceğini de ümit ediyor ve yürekten inanıyorum. Bir hemşehriniz olarak bizim de bu süreçte ümit ederim ki katkılarımız olacaktır. Geçen hafta sayın bakanımızla konuştuk Organize Sanayi Bölgesi’ni yeni bölgede tekrar ele alınarak en kısa süre içerisinde yapılması, Ünye ve bütün Ordu’nun Büyükşehir olarak kentsel dönüşüm sürecini yakinen takip ediyoruz. Bunları inşallah Ankara’da bütün bakanlıklarla ilgili çalışmalarını birinci elden takip etmeye gayret ediyoruz. Buradaki çalışmalarınıza da destek vereceğimizi zaten biliyorsunuz. Ayrıca, AFAD üzerinden Ordu’da yaşanmış olan ve bir takım sel felaketleri ve diğer felaketler karşısında yeni bir ödenek daha Ordu iline tahsis edilmiş oldu. 20 milyon civarında. Bunun da inşallah en güzel şekilde kullanılacağını düşünüyorum” dedi.
AK Parti İktidarı döneminde en önemli değişikliğin devlette meydana gelen zihniyet değişikliği olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Tabi bir seçim öncesindeyiz, bir büyük tarihi dönemecin arifesindeyiz. Şimdiye kadar Türkiye’de çok şeyler yapıldı. AK Parti Hükümeti’nin 13 yıl boyunca yapmış olduklarını burada tek tek sayacak değilim. Yollar yapıldı, köprüler yapıldı, havaalanları yapıldı, üniversiteler açıldı. Bunları sizler biliyorsunuz. Bunların hepsinin üzerinde 12-13 yıllık AK Parti Hükümeti’nin en büyük başarısı Türkiye’de devletin zihniyetinin değişmiş olmasıdır. Bir ülkede, hele bizim gibi sorunları ve hedefleri çok büyük olan ülkelerde devlette yaşatabileceğimiz en büyük başarı devletin zihniyetinin değişmesidir. Alışkanlıklar vardır, teamüller vardır, o eski devlet yapısının kendisini üste gören bakış açıları vardır. Bunların değiştirilmesi çok zordur. Bana sorarsanız, ’AK Parti’nin en büyük başarısı nedir derseniz?’ Yollardan, köprülerden, iktisadi başarılardan onların yanında ve onların üzerinde gerçekten devletin zihniyetinin ceberut devletten kerim devlete doğru dönmeye başlamış olmasıdır” diye konuştu.