BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan 27 yaşındaki milli güreşçi Yunus Özel, öncelikli hedefinin 2016 Olimpiyatları'na katılmak olduğunu belirterek, "En düşük ihtimal kürsünün bir köşesinde yer almak ve ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek" dedi.

Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğduğunu, güreşe ortaokulda beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını söyledi.

Hendek Güreş İhtisas Spor Kulübü'nde yetiştiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde güreştiğini anlatan Özel, "Küçük bir köyde ve zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyorduk. Ortaokulda başladığım güreşte başarılı olabilmek için sürekli çalıştım. Her gün çift antrenman yaparak kendimi yetiştirmeyi başardım" diye konuştu.

2002 yılında milli takım kamplarına gitmeye başladığını aktaran Özel, "Yurt içinde ve dışında birçok müsabakaya girdim ve madalya kazandım. 2014 yılında 66 kiloda Türkiye'de ikinci oldum. Daha sonra kilom 71'e çıkınca milli takıma girdim. Bu yıl Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü ve Dünya Şampiyonası'nda ikinci oldum. Son olarak da üç hafta önce düzenlenen Avrupa Kupası'nda takım halinde ikinci olduk" ifadesini kullandı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde beden eğitimi öğretmenliği yaptığı bilgisini veren milli güreşçi, spordan hiçbir zaman kopmadığını dile getirdi.

"Öncelikli hedefim 2016 Olimpiyatları'na katılmak" diyen Yunus Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En düşük ihtimal kürsünün bir köşesinde yer almak ve ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek. Bunun için çok çalışıyorum. Haftada 5 gün antrenman yaparak hazırlanıyorum. Antrenmanlarımız çok ağır olsa da güreşmeyi çok seviyorum. Güreşi seçerek kendi yolumu çizdim. Güreşi seçmeseydim ve köyde kalmış olsaydım, çobanlık yaparak para kazanıyor olacaktım. Şimdi hem sevdiğim işi yapıyor hem de ay-yıldızlı bayrağımız için mücadele ediyorum. Gençlere de tavsiyem güreş yapsınlar. Çok çalıştıkları zaman başarı kendiliğinden geliyor. Bu ülkenin başarılı gençlere ve sporculara ihtiyacı var."

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya başta olmak üzere milli takım ve kulüp antrenörlerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Özel, federasyon ve kulübü tarafından kendine her türlü desteğin verildiğini sözlerine ekledi.