Mücahit YOLCU / KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal edilen kentin ilk Tüp Bebek Merkezi törenle açıldı.
Avşar Kampüsü'nde bulunan Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya kurulan merkezde bebek özlemi çeken çiftler tedavi edilerek çocuk sahibi olmaları sağlanacak. Androloji laboratuvarı, embriyoloji laboratuvarı, 2 özel hasta odası, 2 poliklinik ve 1 seminer salonunun bulunduğu; 2 uzman doktor ve 1 embriyolog doktorun görev yapacağı merkezde; sperm, oosit (yumurta), testis dokusu ve embriyo freezing (dondurma) işlemlerinin de yapılabildiği bildirildi. Merkezin açılışına Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur ve Tüp Bebek Merkezi'nin Sorumlusu da olan Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kıran ve öğretim üyeleri katıldı.
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, merkezin hayırlı olmasını dileyerek, merkezin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
'ÇOCUK ÖZLEMİ ÇEKENLER FARKLI KENTLERE GİTMEYECEK'
Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Kıran ise, yıllardır çocuk özlemi çeken ailelerin bundan böyle farklı kentlere gitmek zorunda kalmayacağını ifade ederek, şunları söyledi:
"Şu anda yaklaşık 400 çift tüp bebek tedavisi için sıra bekliyor. Eskiden bu tedavi için çiftler başka illere gitmekteydi. Ulaşım ve konaklama giderleri insanlara ek maddi külfet getirmekte idi. Tüp bebek tedavisi için bir çiftin tedavi başlangıcından, embriyo transferine kadar geçen dönemde yaklaşık 8- 10 kez kontrole gitmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda, ilimiz ve civar illerden de infertil çiftleri merkezimize kabul etmekten mutluluk duyacağız."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışını yaptıkları merkezi gezerek Prof. Dr. Hakan Kıran'dan bilgi aldı.
FOTOĞRAFLI