Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Başkanlığı ve İzmir İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Aliağa Şakran Cezaevinde çocuk mahkumlarla kutladı.
Şakran Çocuk Cezaevi kısmında yaşları 15 ile 18 arasında değişen 300 çocuk mahkumla gerçekleştirilen program saygı duruşu ile başladı ve İstiklal Marşı okundu. Program başlangıcında çocuk mahkumlar Atatürk’ün gençlik ile ilgili sözlerini kürsüde okudu. Cezaevi personeli ile çocuk mahkumlar aralarında futbol gösteri maçı gerçekleşti. Bu futbol gösteri maçına katılan Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Başkanı Behlül Murat Maral bu davranışıyla büyük alkış aldı. Çocuk mahkumların oluşturduğu bisikletli ekip şov gösterisi yaptı.Programın devamında köpük balonlarından yapılan şov ve İlizyonist Ahmet Küçükdoğan’ın yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi.
Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Başkanlığı ve İzmir İl Başkanlığı Çocuk Cezaevine mahkumların kullanması için 15 adet futbol topu, 15 adet voleybol topu, 15 adet basketbol topu, çok sayıda forma ve ayakkabı başta olmak üzere bir çok malzemeyi çocuk mahkumlara hediye ettiler. Ayrıca Şakran Cezaevinde kadın mahkumların kaldığı kadın cezaevinde yaşayan 5’i bebek 50 çocuğun yüklü miktarda hazır çocuk bezi ve giyim ihtiyaçlarını hediye ettiler. Bu organizasyona tanınmış şirketler Vestel İzmir Koleji, İzmir Meze, Kahvenin Rengi ve Aquamarine Beauty & Day SPA destek verdiler.
Programa Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Başkanı ve Ege Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Behlül Murat Maral başta olmak üzere Konfederasyon Ege Bölge ve İzmir İl yöneticileri,İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk ve İzmir Başsavcı Vekilleri, Aliağa Başsavcısı, Şakran Cezaevi Savcısı Güneş Okur, Aliağa Kaymakamı, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı ve Aliağa Şakran Cezaevi Kurum Müdürleri Vural Teymur, Halis Orhan ve diğer kurum müdürleri ile Cezaevi Komutanı katıldı.
Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Başkanı ve Ege Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Behlül Murat Maral yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı farklı bir şekilde kutlamak istedik. Aliağa Şakran Cezaevinde, Çocuk Cezaevi bölümünde yaşları 15 ile 18 arasında değişen 300 çocuk mahkum kardeşlerimizle birlikte kutladık. Gençler geleceğimizdir, genç mahkum kardeşlerimizi topluma kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Cezaevinin tabiiki iyisi olmaz, fakat hayatın bir gerçeği. Aliağa Şakran Cezaevi şartları itibariyle modern bir cezaevi. Cezaevi Savcısı Güneş Okur hanımefendi başta olmak üzere, kurum müdürleri, kurum personeli mahkumların en iyi şartlarda cezasını tamamlaması için fedekarca çalışmakta ve mahkumların topluma kazandırılması için ciddi çalışmalar yapmaktalar. Mahkumların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba sarf etmekteler kendilerini tebrik ediyor, bu olumlu çalışmalarının devamını diliyorum. Çok güzel bir gün geçirdik. Bu sosyal sorumluluk projemize destek olan Vestel, İzmir Koleji,İzmir Meze, Kahvenin Rengi’ne ve Aquamarine Beauty & Day SPA’ya teşekkür ederim."