İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığınca düzenlenen "Kuruluştan kurtuluşa" gezisi kapsamında 100’üncü dönem 55 kaymakam adayı Bilecik ve Söğüt ilçesini ziyaret etti.
Heyet, Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen tarafından karşılandı. İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Ahmet Avşar’ın da içinde bulunduğu eğitim uzmanları ve 55 kaymakam adayı Söğüt’te tarihi ve turistik bölgeleri gezdiler. İlk olarak Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret eden heyet, daha sonra Ertuğrul Gazi Müzesi, Hamidiye Külliyesi, Kuyulu Mescit, Kaymakam Çeşmesi ve Çelebi Mehmet Camisini ve Dursun Fakih Türbesine ziyaretlerde bulundu. Daha sonra Bilecik’e geçen heyet, Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti. Burada Bilecik Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Vali Yardımcısı Metin Çınar gelen heyet ile bir süre sohbet etti. Vali Nayir, farklı bölgelerde görev alacak kaymakam adaylarına başarılar diledi.
Bilecik’in hem Osmanlının kuruluşunda görev aldığını hem de Kurtuluş savaşının geçtiği topraklar olduğunu anlatan Vali Nayir, İçişleri Bakanlığının uyguladığı "Kuruluştan kurtuluşa" gezisinin, tarihimizi tanıma açısından önemli olduğunu söyledi.
İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Şube Müdürü Avşar da, Söğüt’ten başlayarak İstanbul’da tamamlanacak gezi programında, ülkenin tarihi yerlerinde incelemede bulunacaklarını bildirdi.