Çorum’un Osmancık ilçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin müteşebbis heyeti ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Osmancık Belediye Meclisinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Hamza Karataş, İl Özel İdari Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çorum OSB Müdürü Yaşar Şahin katıldı.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin yapılanmasında Çorum TSO’nun yüzde 40, Osmancık Belediyesi’nin yüzde 40, İl Özel İdare’sinin ise yüzde 20 ortaklıkla yer aldığını söyledi. Başaranhıncal, kuruluş aşamasında yer alan kurumların Osmancık OSB’ye maddi kaynak ve bilgi olarak katkı sağlayacağını kaydetti.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, OSB’nin ilçe ekonomisinin güçlenmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “İlçenin ekonomik açıdan iki can suyu vardı. İlçeden geçen Kızılırmak ve D-100 karayolu ilçe ekonomisi için can suyu konumunda. Organize Sanayi Bölgesi şimdi üçüncü can suyumuz olacak. İlçemizin gelişmesine, ekonomimizin düzelmesine, istihdamın artmasına, gelir düzeyinin yükselmesine, çok büyük katkı sağlayacak. Yaklaşık 1.5 yıllık bir çalışma sonucunda bu aşamaya geldik. Bu çalışmada katkılarından dolayı milletvekili Cahit Bağcı ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü de Organize Sanayi Bölgesinin ilçe ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek sürece katkı sağlayan kuruluşlara teşekkür etti.
AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin ilçenin tarihine altın harflerle yazılacak bir yatırım olduğunu belirtti. Bugün masanın etrafındaki 15 kişinin Osmancık’ın üreterek büyümesine imza atan kişiler olarak anılacağını dile getiren Bağcı, “Gelecekte Osmancık doğudan batıya giden bu güzergahta olmanın avantajını OSB ile zirveye taşıyacaktır. Osmancık bu güne kadar yolun avantajını küçük birikimlerle fırsata dönüştürmüştür. Ancak ilk defa bakanlığımızın bu kararıyla, bizim çabalarımız ve Osmancık’ın ortaya koyduğu iradeyle ben inanıyorum ki bu gün 28 bin nüfuslu Osmancık, üretim çarklarının döndürülmesiyle 40 - 50 bine ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından müteşebbis heyeti tarafından toplantının gündem maddeleri görüşülerek OSB organlarının seçimi ve görev dağılımı yapıldı.