Adana’nın Seyhan ilçesinde bir evin balkonunda 5 gün boyunca mahsur kalan kediyi kurtarmak için Can-Kur ekipleri seferber oldu.
Olay, Yeni Baraj Mahallesi’nde 4 katlı bir apartmanın en üst katında meydana geldi. Bir hafta önce tatile çıkan ev sahibinin komşuları, balkondan sürekli kedi sesi geldiğini fark etti. Komşular çatıya çıktıklarında, bir kedinin evin balkonunda mahsur kaldığını gördü. Kedinin balkondan kendi imkanlarıyla çıkabileceğini düşünen vatandaşlar müdahalede bulunmadı. Ancak kedi sonraki günlerde de balkondan çıkamayınca, vatandaşlar kediye yiyecek attı. 5 gün sonrasında Yasin Koç isimli kişi Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekibi Can-Kur’a haber verdi.
Olay yerine gelen Can-Kur ekipleri kediyi balkondan kurtarmak için çalışma başlattı. Çatıya çıkan ekip, uzatılan halat merdivenden balkona indi. Ürkerek kaçan kedi, bir klima ünitesinin üzerine atladı. Can-Kur görevlisinin çabaları devam ederken, kedi bu defa alt kattaki klima ünitesinin üzerine atladı. Ekibin uzun süren uğraşları sonucu kurtarılan kedi, görevlilerden birini tırmaladı. Yasin Koç, Can-Kur ekiplerine teşekkür ederken, kediyi 5 gündür balkonda beslediğini söyledi.