Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Mersin İdmanyurdu sahasında Gaziantepspor’a 1-0 mağlup olarak galibiyet özlemini 4 maça çıkardı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın böyle geçeceğini beklediklerini ifade ederek, "Bu maçta gol yemememiz lazımdı. Gaziantep kapanan bir takım. Maçın 80 dakikası bizim üstünlüğümüzle rakip tarafta geçti. Girebileceğimiz pozisyonlar azdı ancak bunlardan en az birini değerlendirmemiz gerekiyordu. Defansın basit bir hatasından dolayı gol yedik. Her yönden sıkıntımız vardı. Oyuncu değişikliğinde bir sıkıntı yaşadık. Bir oyuncu almak için 2 oyuncu çıkarmak zorunda kaldık. Riske girdik, pozisyona da girdik ama olmadı. Hakemi kınıyorum. Bu yılın en deneyimli hakemlerinden bir tanesi olan hakem, ikinci yarı 6 oyuncu değişmiş, sürekli oyun yerde geçmiş, kalece oyuna sürekli geç başlamış ancak 3 dakika uzatma verdi. Futbolda bir dakikanın bile çok önemi var. Hakem maalesef o hareketten dolayı çok yanlış yaptı ve kendisine de söyledim. Bu maçta girdiğimiz pozisyonları değerlendirmeliydik. Yapacak bir şey yok. Sürekli aynı arkadaşlarımızın oynaması böyle bir düşüşe neden oldu. Bu düşüşü bekliyordum. Bu maçta da olayı çözeceğimize inanıyordum. Eksik arkadaşlarımızın olması bizi sıkıntıya soktu, üzgünüz. Önümüzde bir sürü maçlarımız var. Milli takım arası bize yarayacaktır. Arkadaşlarımızın pasif dinlenmeye ihtiyacı var. Bu zamanı iyi değerlendirip, yeniden çıkışa geçmek istiyoruz" dedi.
GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise maça çıkmadan Mersin İdmanyurdu’nun kendilerinin üstünde olduğunu belirterek, "Eğer biz kazanırsak rakibimizin üstüne çıkacaktık ve bugün bunu başardık. Özellikle ilk yarı iyi oynadık. Topa daha fazla sahip çıkan bizdik. Çok fazla pozisyon vermedik. Mersin İdmanyurdu’nun iyi hücum yaptığını biliyorduk ama arkadaşlarımız bugün iye savunma yaptılar. İkinci yarının başında bir baskı yedik. O bölümlerde gol yemememiz iyi oldu. Daha sonra hem Rıza hoca hem biz hamleler yaptık. Ancak bizim daha fazla pozisyona girmemiz gerekiyordu. 3 puan daha çok önemli. Yeni bir takımız ve genç oyunculardan kuruluyuz. 7. sıraya yükselip, 34 puan çok büyük bir başarı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Her türlü olumsuzluğa rağmen mücadele ediyorlar. Bugün 1-0’dan sonra bu skoru korumayı planladım" diye konuştu.