İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Osmaniye’de lise öğrencilerine tanıtıldı. Meslek seçiminden doğru tercih listesi oluşturmaya kadar üniversite yolunda adaylara rehberlik yapan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, meslek tanıtım seminerlerine Osmaniye’de devam etti. Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar pek çok il ve ilçeyi gezen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin konusunda uzman hocaları, liselerde meslekleri tanıtıyor, doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlatıyor. İKBU akademisyenleri, Osmaniye’de de Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi, Dervişpaşa Anadolu Lisesi, Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi ve 24 Kasım Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. İKBU akademisyenleri, Osmaniye’de öğrencilerle buluşarak, meslekler, kariyer ve staj olanakları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ayrıca İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin iş dünyası ile iç içe eğitim uygulamaları, burs olanakları ve İngilizce eğitim gibi konulardaki bilgileri paylaştılar.
Tanıtım heyeti, ayrıca Cebelibereket Kültür Merkezi’nde de genel bir bilgilendirme semineri düzenledi. Seminerde ilk olarak sinevuzyon eşliğinde İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı. Ardından Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Hakkı Oral Özhan doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlattı.
Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şükran Şıpka ise, özellikle İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Seminer öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve üniversiteyi tanıtıcı broşürlerin dağıtılması ile son buldu.
Seminerin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Prof.Dr. Şükran Şıpka, geçtiğimiz yıl 15 ilde 150 lise ve binlerce öğrenciye ulaşıldığını belirterek, “İnsanın tüm hayatına yön veren meslek seçimlerini yaparken öğrencilerin kendi becerilerini, ilgi alanlarını iyi tanımaları gerekir. Bu çerçevede bizler meslek eğitimi veren kişiler olarak, lise öğrencilerine mesleğin inceliklerini ve eğitiminin gerektirdiği özellikleri aktarmak istiyoruz. Seminerlerimiz, hem öğrencilerimizi genel, bilimsel ve sosyal konularda bilgilendirerek hem de meslek tanıtımına yönelik olarak devam ediyor” dedi.