Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak mimarisi ve yapı tekniği açısından dünyanın örnek projeleri arasında gösterilen yeni stadyumda, soğuk hava ve kar yağışına rağmen devam eden çalışmalar kapsamında koltuk montajına başlandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak şehre kazandırılan ve ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’ yarışmasında ‘kamusal yapılar’ kategorisinde mimarisiyle ödül kazanan yeni stadyum, Haziran ayında hizmet vermeye başlayacak. Stadyumda soğuk hava ve kar yağışına rağmen çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya kazandırılan Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda inşaat çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Başkan Altepe, yeni stadyumun Haziran ayında açılmasını hedeflediklerini söyleyerek, “Bursa’ya eserler kazandırmak bize heyecan veriyor. Stadyumu da bir an önce kente kazandırmak için soğuk havaya rağmen çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. Stadyumun sahası, tribünleri, salonları ve kafeteryalarıyla tam anlamıyla yaşayan bir mekan olacağını belirten Başkan Altepe, “Dünyanın dikkatini çeken yeni stadyumda, koltuk ihalesi yapıldı ve koltuk montajına da başlandı. Bursa adının yazacağı koltuklar, VIP, basın, misafir locaları, engelli koltukları ile taraftar ve konuk takım için olmak üzere 2 ayrı tipte hazırlanıyor. Koltukların da kaliteli malzemeden yapılmasına dikkat edildi. Koltuklar, toplamda yaklaşık 6 milyona mal olacak” diye konuştu.
Başkan Altepe, stadyumda devam eden çalışmaları incelerken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’dan da çalışmaların planıyla ilgili bilgiler aldı.