Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig’de yabancı sınırlamasının kalmasıyla ilgili itirafta bulunarak, "Bu durumdan en fazla olumsuz etkilenecek kişi benim" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri’nde konuşan Türkiye Futbol Direktörü Terim, yabancı sınırının kalkması konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Terim, bu kararı yurt dışına daha fazla futbolcu ihraç etmek etmek için aldıklarını vurgulayarak, "Bu kadar derin sorunlarımız varken, yabancı oyuncu sayısını konuştuk durduk. Maalesef hala nasıl futbolcu ihraç ederiz diye hiç konuşmuyoruz. Dünkü konuşmamda, başarı yaşadığımız dönemde bile az oyuncu ihraç ettiğimizi söylemiştim. Daha çok oyuncu ihraç etmeliyiz. Ülke futbolunun gelişiminde yurt dışına ihraç edeceğimiz oyuncu sayısı ve kariyeri çok önemlidir. Futbolun gelişmesinde yurt dışına ihraç istiyoruz. Bizim için çok önemlidir. Yabancı kararını almamdaki en önemli sebeplerden biri budur" dedi.
"EN ÇOK OLUMSUZ ETKİLENECEK MERCİ BENİM"
Alınan bu kararın ülke futboluna ihraç için önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Bu kararı bunun için aldık. Bu karardan en çok olumsuz etkilenecek merci benim. Ülkemin geleceği için bu zorluğu göğüslemeye hazırım. Bu karar futbolumuzun üzerindeki rakamların reel düzeye çekilmesine katkı sağlar. Bu sağlanmalıdır ki futbolcu ve antrenör ihraç edebilelim. Sadece oyuncu değil antrenör de ihraç etmeliyiz. Bu karar Avrupa’da başarının yolunu açacaktır. Kulüplerimizin yıllar süren şikayetlerinin de ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Alınan karar ligdeki şampiyonluk yarışındaki kulüp sayısının artmasını sağlayacaktır. Bu karar, yabancı sayısı değil, yerli oyuncunun durumu kararıdır."