Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da 27 yıldır düzenlenen Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları'nın bugün yapılan 25 millik Yalıkavak - Bodrum etabına genel klasmanda birincilik için çekişen yatlar katıldı. Yarışmanın genel klasmanında birinciliği Hollanda bayraklı Alondra adlı yat aldı.
Bodrum Era Yat Kulübü ve Bodrum Belediyesi'nin organizasyonunda Palmarina Bodrum ana sponsorluğunda düzenlenen ve bugün yapılan 25 millik Yalıkavak-Bodrum etabı ile sona eren 27'nci Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları'nın son etabında yelkenli yatların mücadelesi nefesleri kesti. Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal'ın Kiremit Adası açıklarından verdiği start ile yelken tutkunları saatteki hızı 60 kilometreyi aşan rüzgar ile Ege Denizi'ne açıldı.
Geçen yılın şampiyonu STS Bodrum Okul Gemisi, Alondra, Grandi ve Borina yatları arasındaki mücadeleyi etabı 3 saat 20 dakikada tamamlayan Hollanda bayraklı Alondra yatı kazandı. Yatların Turgutreis açıklarında birbirleri ile mücadelesi sırasında tramola atarken çarpışma tehlikesi geçirmesi izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Yaklaşık 3 buçuk saat süren mücadelede ikinciliği Grandi üçüncülüğü ise geçen yılın şampiyonu STS Bodrum Okul Gemisi kazandı.
Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uslu "27 Yıldır düzenlediğimiz yarışlar Bodrum guletlerinin tanıtılmasında ve yeni genç yelkencilerin yetişmesinde büyük rol oynuyor. Kazanandan çok bu dev organizasyonun sonucunda Bodrum ve ülke yatçılığının kazanması bizim için çok önemliydi. Bu organizasyonu Akdeniz'in en büyüt yat yarışı organizasyonu haline getirmek için yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Bodrum Kupası'nda ödüller bu akşam düzenlenecek tören ile kategorilerinde ilk üç sıraya giren yatçılara ATM Türkmen Marin Tersanesi'nde verilecek. Ödül töreni öncesi ünlü müzisyen Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars grubu konser verecek.

FOTOĞRAFLI