Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplumda mutluluğu ve huzuru arttırdığına inanan Keçiören Belediyesi, yine bir ilke imza atarak yaşlı otelini hizmete soktu.
Yaşlı oteli, yaşlısını evde yalnız bırakamadığı için kendine zaman ayıramayan, işlerini yeterince takip edemeyen, alışveriş vb. yaşamsal etkinliklerini istediği düzeyde yürütemeyen aile bireylerini son derece rahatlatacak. Hem bakım ihtiyacı olan yaşlıların hem de yaşlılarına evde bakmak zorunda oldukları için yaşam alanı daralan ve psiko-sosyal yönden ciddi sıkıntılar yaşayan ailelerin yararına sunulan hizmetin tüm ailenin yaşam kalitesini yükselteceği düşünülüyor.
Keçiören Belediyesi’nin gerçekçi uygulamaları içeren sosyal belediyecilik anlayışı içinde yaşlılara dönük hizmetlerinin devamı niteliğinde olan yaşlı oteli hizmeti, profesyonel gözetmenler eşliğinde ailelerin tercihine göre saatlik ağırlama veya beş günlük konaklama şeklinde sunuluyor. Artık yaşlılar evlerinden ayrılmadan ve sosyal çevreden kopmadan yaşamlarını huzur içinde sürdürebilecek, aileler ise gözleri arkalarında kalmadan yaşlılarını güvenle bırakabilecek.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Kültürel değerleri yeni nesillere aktaran deneyimleriyle bizlere ışık tutan, ailemizin başköşesinde yer edinen yaşlılarımız bizim zenginliğimiz. Şimdi biz de onlara hak ettikleri değeri veriyoruz. Nasıl sizin evinizin başköşesinde ise yerleri; bizim de başımızın üstünde. Şehir hayatının koşturmacası, geçim sıkıntısı telaşıyla ailede her iki bireyin de çalışması gibi durumlarla karşılaşan yaşlılarımız bazen yalnız kalıyor. Biz onlara yalnızlıklarını unutturacak, sizin kadar iyi bakacak bir hizmeti devreye soktuk. Yaşlı otelimiz sizin meşgul olduğunuz zamanlarda onlarla ilgilenecek” dedi.