Haluk KAFAR/BURSA, () - MARMARA Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Uludağ'da düzenlenen ‘Başkanlar Zirvesi’nde konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Altının değerini sarraf, kentlerinin değerini de belediye başkanları bilir" dedi.
Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) 40'ıncı yıldönümü nedeniyle Uludağ Ağaoğlu My Mountain Otel’de düzenlenen ‘Başkanlar Zirvesi’ne 100 belediye başkanı katıldı. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, etkinliğin Uludağ’da yapılmasının kış turizminin merkezinin tanınması açısından da önemli olduğunu söyledi. Altepe, birliğin 40'ıncı yılının onurunu yaşadıklarını da vurgulayarak, şöyle dedi:
"Türkiye büyük ihracatçılar arasında yerini aldı. Kent ile ilgili tüm yetkilerin yerel yönetimlere verilmesinden yanayız. Ancak o zaman şehirler gerçek değerine kavuşabilir. Birlik üyeleri olarak da yaşadığımız kentlere dair iş bölümü ve uzmanlaşma esasları çerçevesinde bir planlama yapmalıyız."
Modern kentlere ruh katarken geleceğin mimarları çocuklara da yaşanabilir ortamlar hazırlanması gerektiğine değinen Altepe, şöyle devam etti:
"Yerel yönetimler olarak bu bizim asli görevimiz. Çocuk dostu şehirler oluşturulmalı. Kent yaşamında çocukların önüne çıkan her türlü engeli kaldırmalıyız. Biz de birlik olarak “şehirler çocuklarla dolsun ve çocukların olsun” sloganıyla yola çıktık. Yeni kurulan şehir planlama ve tasarım birimimiz ile I. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’ni düzenliyoruz. Tüm başkanlarımızı 11 -12 Nisan’da bu kongreye, Harbiye Askeri Müzesi’ne bekliyorum."
"EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR"
Altepe, insan odaklı şehirleri kurmanın donanım istediğini vurgulayarak, Belediyelerin en önemli kaynağının insan olduğunu anlattı. Başkan Altepe  şöyle devam etti:
"Birlik bünyesinde insan kaynağının eğitimi ve gelişimini temel amaç edinen yerel yönetim akademisi, bu doğrultuda ilk eğitim programını başlatıyor. Akademisyen ve eğitimcilerle işbirliği içinde, belediye meclis üyeleri ile yönetici ve çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı hedefliyoruz. İlk eğitim programımız 20 Mart’ta İstanbul’da başlıyor. Mayıs ayında da Bursa’da büyük bir organizasyon için yeniden bir araya geleceğiz. 14-15 Mayıs tarihlerinde Marmara Belediyeler Birliği olarak dünyanın birçok belediyesinden mevkidaşlarımızın da katılacağı Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni gerçekleştireceğiz."
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, konuşmasının ardından Başkan Altepe’ye programdan dolayı teşekkür ederek ile özgü hediyeler verdi. Programda Doğuş Holding Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Finans Uzmanı Özlem Denizmen, ‘Para Durumu’ ve finans konularında keyifli bir sunum yaptı. Program kapsamında İletişim Uzmanı Ali Saydam da siyasal iletişim konulu bir sunum yapacak.

FOTOĞRAFLI