Bolu’nun Çaydurt köyünde ablasıyla birlikte okula karne almaya giderken otomobilin çarpması sonrasında yaralanan ve vücudunun sağ tarafı felçli kalan 5 yaşındaki Şeyda Çalışkan’ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Denge kaybı yaşayan Şeyda yavaş yavaş yürümeye başladı. Öte yandan, küçük kızın hastane masraflarının Bolu Valisi Aydın Baruş’un girişimleriyle Bolu Çimento Fabrikası üstlendi.
6 Haziran 2015 günü ablası 11 yaşındaki Sevval Çalışkan ile Çaydurt’ta eğitim gördükleri okula karne almak için giden Şeyda Çalışkan mutlu günlerinden birini yaşıyordu. Ancak abla kardeşin mutluluğu kısa sürdü. Karşıdan karşıya geçmek isteyen abla kardeş otomobilin çarpması sonrasında hastanede tedavi altına alındılar. Abla Sevval Çalışkan tedavisini ardından taburcu edildi. İlk tedavisi Bolu’daki hastanede yapılan Şeyda Çalışkan’ın tedavisine İzmit’te devam edildi. Vücudunun sağ tarafı felç olan ve beyninin sol tarafından ödem oluşan Şeyda Çalışkan’ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Yürümekte zorlanan ve denge kaybı yaşayan minik kız yavaş yavaş yürümeye başladı. Şeyda Çalışkan 2 aylık tedavinin ardından sağlığına büyük oranda kavuşacağı ifade edildi.
İzmit’te bir hastanede tedavi altında tutulan 5 yaşındaki Şeyda’nın hastane masrafları günlük 300 TL olunca aile bu rakamı ödemekte zorlandı. Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan’ın girişimleri ve Sağlık İl Müdürü Mahmut Arık’ın girişimleriyle bu rakam 200 TL’ye düşürüldü. Ancak rakam yine yüksek olunca Bolu Valisi Aydın Baruş konuya el attı. Baruş, Bolu Çimento Fabrikası yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonrasında çocuğun hastane masraflarını fabrika üstlendi.