İncirliova Belediye Başkanlığı ile bazı kurum ve kuruluşların yanı sıra hayırsever vatandaşların katkılarıyla Acarlar Mahallesi’ne bin 500 kişilik cami yapımına başlanıldı.
Uzun yıllardır yapılıp yapılmaması yılan hikayesine dönen İmam Rabbani Cami’sinin temel kazısı dün İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin kepçenin üstüne çıkmasıyla atıldı. Temel kazısı atılan caminin üç yıl içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağı açıklandı.
Temel atma merasimine İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile Başkan Yardımcıları, İncirliova Müftüsü Fetüllah Uydaş, Acarlar Mahallesi Muhtarı Metin Demir, Dernek Başkanı Adem Şentürk’ün yanı sıra dernek üyeleri ile Acarlarlı vatandaşlar katıldı.
KIBLESİ PUSULA İLE BELİRLENDİ
Temel kazısı atılan caminin kıblesinin belirlenmesi Kaymakam Adem Ünal’ın talimatıyla pusula yöntemiyle belirlendi. Mülkiyeti İncirliova Belediyesi’nin cami olarak belirlediği bin 800 metre karelik alana yapılacak camiinin temel kazısını da İncirliova Belediyesi üstlendi. Acarlar Mahallesi’nde 5. cami olma özelliğini de taşıyacak olan camii bin 500 kişilik olarak yapılması planlanıyor.
CAMİ ÖRNEK OLACAK
Temel kazısı sonrası bir açıklamada bulunan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; “Halka hizmet Hakka hizmettir. Bugün burada temel kazasını gerçekleştirdiğimiz cami inşaatımız tamamlandıktan sonra örnek bir cami olacaktır. Bizler de elimizden gelen maddi ve manevi desteği sonuna kadar sağlayacağız. İnşallah temelini attığımız bu camimizin açılış kurdelesini de yine hep birlikte keseceğiz” dedi.
“TÜM HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”
“Nerede hayırsever vatandaş varsa onların yardımını Acarlar Mahallesi’ne yapılacak camimize de bekliyoruz” diyerek konuşmasına başlayan İncirliova Kaymakamı Adem Ünal “Camiyi son derece temiz yapacağız ki adeta dışarıdan Acarlar Mahallesi’ne namaz kılmaya gelecek vatandaşlar olacak” şeklinde konuştu.