TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, konfederasyona bağlı federasyon ve GİAD Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda Cumhurbaşkanı, “Türkiye’nin geleceği sizlersiniz” derken, Genel Başkan Güral da, “Birinci ve öncelikli muhatabımız her zaman sizsiniz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral başkanlığındaki işadamı heyetini kabul etti. Bu önemli görüşmeye TÜGİK Yönetim Kurulu ve Erhan Özmen başkanlığındaki TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi ile birlikte Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu ve Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Taner Özdurak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bora Tezel, Cihan Koçer ve Doğan Mazıcıoğlu’da katıldı. TÜGİK Heyeti’ni, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın toplantı salonunda ağırlayan Erdoğan, gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.
“TÜGİK’İ KUTLUYORUM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok sayıda televizyonda canlı olarak yayınlanan konuşmasına, TÜGİK’i kutlayarak başladı. TÜGİK’in 10 bine yaklaşan üyesiyle kendi alanında çok önemli yere sahip olduğunu ifade eden Erdoğan, “Genç girişimcilere örnek olduğunuz, ülke gelişimine katkıda bulunduğunuzdan dolayı sizleri kutluyorum” dedi. Yerli ve yabancı yatırımcıların ülkemizde yatırım yapması için güven ve istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
“ASLA ESKİ TÜRKİYE OLMAYACAK”
“Geçmişte siyasi istikrarsızlıklar, sosyal sorunlar ve ekonomik kırılganlıklar bizlere ciddi sıkıntılar yaşattı. Ama son 12 yıl içinde çok şey değişti ve bütün bu sıkıntılar geride kaldı. Daima ekonomiyle bürokrasiyi birlikte yükseltmenin çabası içinde olduk. Türkiye eski Türkiye değil. Artık yeni Türkiye var. Eski Türkiye hayaliyle yaşayanlar boşuna bekliyor. Ülkemizin daha da büyümesi için siz genç girişimcilere önemli görevler düşüyor. Türkiye’nin geleceği sizlersiniz. Sizlerden Çözüm Süreci’ne daha çok destek bekliyorum. Ciddi teşvikler verdiğimiz 5. Bölge, 6. Bölge’de yatırımlar yapmanızı bekliyorum.”
“ÇÖZÜM SÜRECİ’NDE YANINIZDAYIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulünde TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral da, son derece önemli mesajlar içeren bir konuşma yaptı. Güral; Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış olan 7 federasyon, 72 dernek, 500 farklı sektör ve meslekte faaliyet gösteren 10 bine yakın üyeyi temsilen huzura çıktıklarını söyledi. Çalışmaya, üretmeye, yeni Türkiye yolunda kararlı bir şekilde yürümeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Güral, “Tarihi ve milli bir mesele olan Çözüm Süreci’nin, nihayete erdirilmesi konusundaki mücadelesinde de, tüm gücümüzle Sayın Cumhurbaşkanımızın yanınızdayız. Kardeşliğimizi pekiştirecek olan Çözüm Süreci’nin, başarıya ulaşacağından, hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.
“BAŞIMIZI, TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ”
TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral konuşmasında, paralel yapıya da değindi. Güral, “Ulusal güvenliğimizi ve milletimizin huzurunu tehdit eden her kim olursa olsun, gereken cevabı mutlaka almalıdır. Bu anlamda Türkiye’nin, bağrına saplanmış zehirli bir hançer gibi gördüğümüz paralel yapı ile mücadelede sonuna kadar yanınızdayız. Bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak, siyasi istikrarın ve güven ortamının ne anlama geldiğini, gayet iyi biliyoruz. Türkiye’nin, sizin liderliğinizde 12 yılda kat ettiği mesafenin bilincindeyiz. Eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, haberleşmede, toplu konutta ve şehircilikte yaşanan gelişmelere bizzat şahidiz. Artık, eski alışkanlıkların bu ülkede hüküm sürmeyeceğini, çok iyi biliyoruz. Milletimizin Cumhurbaşkanı’nın verdiği bu büyük mücadelede, sorumlu bir sivil toplum örgütü olarak başımızı, taşın altına koymaya hazırız” dedi.
“MUHATABIMIZ HER ZAMAN SAYIN CUMHURBAŞKANI”
Konuşmasında, 2023 yılı için konulan hedeflerin önemine de dikkat çeken Başkan Güral, şöyle devam etti:
“2023 hedeflerinin ülkemizi nereye taşıyacağını, dünyada hangi lige yükselteceğini de, çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin, dünyada en büyük 10 ekonomiden biri haline gelmesi hedefinin, asli muhatapları bugün bu salonda bulunan bizleriz. Bu doğrultuda, üzerimize düşen görevleri layıkıyla yapmanın çabası içerisinde olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. TÜGİK olarak bizler bu bilinçle çalışıyor, bilgi ve birikimimizi ülkemizin, gelişmesi için kullanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, ülkemiz için çalışmaya hazır ve gönüllü olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu anlamda özellikle altını çizmek isterim ki; bizim birinci ve öncelikli muhatabımız her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızdır."
“TÜM İŞADAMLARIYLA TEK TEK TANIŞTI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yaklaşık iki saat süren bu önemli görüşmenin ardından, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral tarafından bir plaket takdim edildi. Erdoğan daha sonra toplantıya katılan tüm iş adamlarıyla tek tek tokalaşarak, bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı, görüşmenin bitiminde TÜGİK üyelerini kokteylde ağırladı.