Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle 55 otobüsle 18 Nisan tarihinde Çanakkale’ye gideceklerini söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında SADEF, “55 Otobüsle Türkiye’nin Her Yerinden Çanakkale Şehitliğini Ziyarete Gidiyoruz” sloganı ile Çanakkale’ye gezi düzenleyecek. SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, “Ecdadımıza olan vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Destanın 100. yıl dönümünde yıllar önce kahramanlıkları, cesareti ve yürekleriyle Çanakkale Boğazı’nın geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren Mehmetçiklerimizi, şehitlerimizi Samsunlu sevenlerimizin katılımıyla ziyaret ediyoruz. Teknik açıdan kendisinden kat kat üstün müttefik kuvvetlerle savaşıp nice şehit kanı dökülmüştür. Türk milletinin ‘Çanakkale geçilmez’ dedirttiği bu vatan parçasını canı kanı pahasına koruduğu Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları, bir milletin kaderini değiştiren Seyit Onbaşı’nın 257 okkalık top mermisini topun namlusuna sürüşü gerçekten bir kahramanlık destanıdır. Bu destan altın harflerle ‘Çanakkale geçilmez’ olarak tarih sayfalarına yazılmıştır. Vatanımız ebedi şan ve şeref bulsun. Bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Daha önce de büyük projelere imza attıklarını belirten Baş, “SADEF şöhretler karması 7. Halı Saha Futbol Turnuvası, uyuşturucu, alkol ve ‘Santrale Hayır, Spora Evet’ sloganı, ardından vuslat gecesi ve Mekke’nin fethi programı yapıldı. 10. yıl kutlamasından sonra Samsun’un plakası 55 olduğundan 55 otobüsle 18 Nisan 2015 Cumartesi günü tüm Türkiye’yi bölge başkanları ve dernek başkanlarımıza ulaşan hemşehrilerimizi ve sevenlerimizi Çanakkale’ye davet ediyoruz. Katılımda bulunacak olan bölgelerimiz de, İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanlığı, İstanbul Kuzey Haliç Bölge Başkanlığı, İstanbul Avrupa Yakası Bölge Başkanlığı, Trakya Bölge Başkanlığı, Bursa Bölge Başkanlığı, Samsun Bölge Başkanlığı, Ankara Bölge Başkanlığı, Sakarya Bölge Başkanlığı, Bilecik Bölge Başkanlığı, İzmir Bölge Başkanlığı’dır. SADEF’in organize ettiği Çanakkale Şehitlik ziyaretine Türkiye’nin her yerinden en yakın SADEF derneklerine gidip isim yazdırarak katılım sağlanabilecektir. 18 Nisan 2015 Cumartesi gecesi saat 02.00’de İkitelli Otoban Gişeleri’nde toplanarak yola çıkılacak olup, Pazar sabahı saat 09.00’da kahvaltı ikramı olacak ve bir asır önce atalarımızın yemek menüsü olan buğday çorbası, üzüm hoşafı ve somun ekmek ikramı yapılacaktır” diye konuştu.