Kars’ın Arpaçay İlçesi Kaymakamlığı’nca 2 ayda bir farklı köylerde düzenlenen kurum amirleri toplantısına Kıraç Köyü ev sahipliği yaptı.
Kaymakam Faruk Erdem, tarafından 2 ayda bir farklı köylerde yapılan Daire Amirleri toplantısı bu kez Kıraç Köyü’nde gerçekleştirildi. Kıraç Köyü’ne giden kaymakam Erdem, ve daire amirleri köy muhtarı ve köylüler tarafından karşılandı. Bir süre köylülerle sohbet eden kaymakam Faruk Erdem ve beraberindekiler daha sonra toplantıya geçti. Toplantıda kamu kurumlarının yürüttüğü ve yürütülmesi planlanan faaliyetleriyle ilgili değerlendirme ve bilgilendirme yapıldı.
Kıraç Köyü Muhtarı Ramazan Çiftçi, sıcak ve samimi geçen sohbetlerde devlet kurumları olarak köylerine gelinmesinden ve görüşlerinin alınmasından son derece memnun olduklarını, köy halkının bu ziyaretlerden çok memnun kaldığını ifade etti.
Ziyarette devlet-köylü işbirliği ile köye yapılacak olan Köy Konağı (Taziye Evi) yeri ile ilgili de inceleme yapan Erdem, köy merkezinde köy tüzel kişiliğine ait yer olmadığından hazineye ait arsayı köyün yararına olmak üzere köye bedelsiz devredeceklerini ve en ücra köylerden birisi olan Kıraç köyünün Taziye Evi sıkıntısını çözeceklerini söyledi.
Faruk Erdem, “Köy ziyaretlerini belirli aralıklarla yapıyoruz ve bugün Kıraç Köyü’nü ziyaret ettik. Kurum amirleriyle köylere gitmemiz hem vatandaşı mutlu ediyor hem de sorunları yerinde görmemiz açısından çok yararlı oluyor” dedi.
Erdem, “Resmi kurumlar ve vatandaşlar arasındaki iletişimi artırmayı ve vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında kurumlarımızın da birbirleri ile koordineli bir şekilde çalışmaları için gerekli planlamayı yapıyoruz. Bu anlamda toplantılardan alınan sonuçlar ve vatandaşlarımızın tepkileri oldukça olumlu. Göstermiş oldukları yakınlık ve ilgiden dolayı köy muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.