AK Parti Karabük milletvekili ve milletvekili adayı Osman Kahveci, Karabük’ün büyüyen yıldızı Karabük Üniversitesi’ni ziyaret ederek KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’tan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret ederek üniversitesinin çalışmaları hakkında bilgiler alan AK Parti Karabük milletvekili ve milletvekili adayı Osman Kahveci, KBÜ’ deki öğrenci sayısının 50 bin civarında olacağını ve AK Parti iktidarı döneminde KBÜ’ nin şahlandığını ve her geçen gün daha da büyüyerek geliştiğini söyledi.
Özellikle de önümüzdeki dönemde öğrenci alımları ile ilgili konular hakkında KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’tan bilgiler alan, Kahveci, “Rektör hocamızın ellindeki kayıtlara göre inşallah önümüzdeki yıl üniversitemize 12 bin civarında öğrenci alınacak. Dolayısıyla üniversitemizde öğrenci sayısında azalma gibi bir durum söz konusu olmayacak. Aksine gelecek yıl Karabük Üniversitesi’nde 50 bine yakın öğrenci olacağını Rektör Hocamız bildirdi ve bunun ile ilgili detaylı bilgiler verdiler. Rektörümüz, hangi alanda ne kadar öğrenci alınacağı, hangi fakültenin ne kadar öğrenci alacağı ile ilgili bilgileri bizlerle paylaştı. Rektör hocamızın da eğitim ve fakülteler ile ilgili yeni projeleri var, bu projeler hakkında bizleri bilgilendirdi” dedi.
“KARABÜK KAMUOYUNA BİRİLERİ YANLIŞ BİLGİ KÖRÜKLÜYOR”
Geçtiğimiz günlerde Karabük Üniversitesi’nde öğrenci sayısının azaltılacağına dair çıkan asılsız haberlere yönelikte bir açıklama yapan Kahveci, “Karabük kamuoyuna birileri yanlış bilgi körüklüyor. Bu şekilde doğru yaptığını zannedenler aslında Karabük halkına ve Üniversitemize yanlış yapıyor. Şuanda Karabük Üniversitemizde öğrenci sayısını azaltma gibi bir durum söz konusu değil, tam aksine öğrenci sayısı her geçen yıl artacak ve önümüzdeki yıl bu sayı 50 bine yakın olacak. Karabük artık sadece Demirçelik ile değil; bölgenin en güzel, en güçlü, en donanımlı bir eğitim merkezi olma yolunda da emin adımlar ile ilerliyor. Hocalarımız yeni yeni fikirler ile Karabük Üniversitesi’nin sadece öğrenci sayısını arttırarak değil, kalitesinin arttırılmasına yönelik projelerinden de bahsettiler. İnşallah bu projeleri bir yandan üniversitenin imkânları ile bir yandan da merkezi hükümet kanalımızla ile adım adım gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
POLAT; “KARABÜK VE KBÜ’YÜ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, AK Parti Karabük milletvekili ve milletvekili adayı Osman Kahveci’nin, Karabük Üniversite’sine gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Karabük Üniversitesi’nde gelecek yıl ki öğrenci sayımız 12 bin civarında olacaktır. Kontenjanda 10 bin 600 öğrenci gözükecek, ancak bunun yanında bin civarında da yabancı öğrenci kontenjanımız var. Yabancı öğrenciler için de Karabük Üniversitemizi bir çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu yıl bunun en güzel adımını bin yabancı öğrenci kontenjanımız ile attık. Karabük Üniversitesi olarak yolumuza 50 bine yakın öğrenci ile devam edeceğiz. Ancak burada Karabüklü kardeşlerimize çok iş düşmektedir. Bu öğrencilerimizin barınma ve hizmet sektöründeki ihtiyaçları anlamında Karabüklülere çok iş düşmektedir. Umarım Karabük halkı da üzerine düşeni yapacaktır. Karabük’ü, Karabük Üniversitemizi inşallah daha güzel günler bekliyor” dedi.