İlçelerde mahalle muhtarları ile bir araya gelen ve sorunlarını yerinde dinleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerinde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Vali Çiçek’i İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.
Yatağan’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda muhtarlar ile bir araya gelen Vali Çiçek’i Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan da eşlik etti. İlçenin genel asayişinden jandarma ve emniyet kadar muhtarlar ve vatandaşların da sorumlu olduğun belirten Vali Çiçek, “Muğla’mız asayiş ve güvenlik açısından Türkiye’nin en sakin illerinin başında geliyor. Bu ortamın oluşmasında muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın büyük katkısı var. İlçelerimizde mahalle muhtarlarımız ile bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışıyoruz. Sorunların çözümünde yetkili olan kamu kurum müdürlerimiz de bizlerle birlikte sizlerin hizmetinde. Amacımız insanlarımızı hizmeti en iyi şekilde sunmak. Her toplantıda söylediğim kolektif çalışmaya büyük önem veriyoruz. Eğer kolektif çalışma ve ortak akılla işlerimizi yürütürsek başarılı oluruz” dedi.
"MUSKİ DIŞINDAKİ BİRİMLER ÇALIŞMIYOR"
Yatağan’daki mahalle muhtarları sorunlarını Vali Çiçek’e aktarırken, mahallelerde güvenlik kamerası, hırsızlık, bozuk yollar, öğrencilerin taşıma işlemleri gibi sorunları aktardılar. Büyükşehir Belediyesi’nin MUSKİ hariç hiçbir biriminin bugüne kadar mahallelere katkı vermediğini belirten muhtarlar, “Gece gündüz her zaman MUSKİ yardımımıza koşuyor. Diğer birimlerin bir çalışmasını bugüne kadar göremedik. Sorunlarımızı aktarmak için Büyükşehir Belediyesine gidip gelmekten bıktık. Bizlere sorunları sıraya koyduk, sırası geldiğinde çözülecek diyorlar. Şu ana kadar MUSKİ haricinde sorunumuzu çözen yok” dediler.
Muhtarlar, geçmişte öğrenci servisleri ile ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtirken, “Şu anda Yatağan’ın bir mahallesinden Muğla’ya taşıma yok. Bu sorunumuzu iletmemize rağmen çözüme kavuşmadı. Bunun yanında Ulaşım Daire Başkanlığı güzergâhlar konusunda yeni bir çalışma yapmalı. Yatağan’dan Kavaklıdere’ye giden Büyükşehir aracı bazı yerleşim birimlerini uğramıyor. Bu sorunların çözümü şart” dediler.