Manisalı araştırmacı yazar emekli öğretmen Bedriye Aksakal, 13. kitabında 100 yaşındaki annesi Zehra Aksakal’ın hayatını yazdı. Annesinin anılarını ‘Güzel Zehra’ adlı kitapta toplayan 72 yaşındaki Bedriye Aksakal, kitabında savaş ve yıkımları görmüş, cumhuriyetin coşkusunu yaşamış olan annesinin şahsında Anadolu kadınını anlattığını belirtti.
‘Güzel Zehra’ isimli kitabın tanıtımı Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi tarafından Şehzadeler ilçesinde gerçekleştirildi. Kitap tanıtımına Zehra Aksakal’ıın çocukları Ali Haydar ve Benal Aksakal, torunları, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Başkanvekili Mehmet Güzgülü, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada ve vatandaşlar katıldı. Atatürk’e hayran olan 100 yaşındaki Zehra Aksakal, dinine de bağlı olduğunu belirterek, her cuma günü Atatürk için Yasin okuduğunu söyledi. Aksakal, Atatürk’ü kötüleyenlere ise tepki gösterdi.
Annesinin 100. yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bedriye Aksakal, "Annem bir asrı devirdi. Annem Kurtuluş Savaşı’nın hazırlığını, Cumhuriyet’in coşkusunu çok küçük yaşta yaşamış. Annem gerçekten ülkesini çok seven, özellikle de okumayı çok seven bir insan. Onun hayatını bir kitapta toplamaktan dolayı çok mutluyum” dedi.
Zehra Nine, 100. yaş günü dolayısıyla çocukları ve torunlarıyla birlikte üzerinde kitabın kapağının bulunduğu resimli pastayı kesti. Daha sonra Bedriye Aksakal, kitabını imzaladı. 210 sayfa olan ve bin adet basılan kitap 10 TL’den satıla sunulacak.