Nevşehir’in en önemli oksijen kaynaklarından biri konumuna gelen Kahveci Dağ Şehir Ormanı, imzalana bir protokol ile 29 yıllığına Nevşehir Belediyesi tarafından işletilecek.
Nevşehir’in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nisırtlayan Kahveci Dağ mevkiinde toplam 191 bin 966 metrekarelik bir alanda Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Şehir Ormanı’nın 29 yıllığına Nevşehir Belediyesi tarafından işletilmesine yönelik protokol Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara tarafından imzalandı.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, İl Müftüsü Yakup Öztürk, ve Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İbrahim Salaş ve yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya’ nın da hazır bulunduğu törende, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Şehir Ormanı’nın şehir gelişimine önemli bir ivme katacağını belirtti. Ünver, kafeterya ve mesire alanları ile yeşil alan açısından da oldukça zengin bir görüntünün bulunduğu bu alanın en etkin bir şekilde vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.