Trabzonspor’da, Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda aldığı sonuçlar sonrası teknik direktör Ersun Yanal ve yönetim tartışılmaya başlandı.
İlk olarak Ziraat Türkiye Kupası’na veda eden, ardından UEFA Avrupa Ligi’nde tur umudunu yitiren ve ligde de sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor’da teknik heyet ve yönetim hedef tahtası oldu. Teknik direktör Halilhodzic’in yerine göreve gelen Ersun Yanal’ın görev süresinde bordo-mavililer, 3 kulvarın ikisine havlu atarken, ligde zirvenin bir hayli uzağında kalarak, gelecek sezon sadece Avrupa hedefine kilitlendi. Göreve 3-0’lık Galatasaray zaferiyle başlayarak iyi bir giriş yapan Yanal, devamında ise Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde beklentileri karşılayamadı. Ligde ise 12 maçta 6 maç kazanıp, 2 maç kaybeden ve 7 maçta da berabere kalan Yanal, sadece 22 puan toplayabildi. Şampiyonluk yarışının oldukça gerisinde kalan Trabzonspor’da, Yanal’ın görevde bulunduğu süre de tartışılmaya başlandı.
YÖNETİM SIKINTILI
Sezon başında büyük bir yatırım yaparak transfere milyonlar harcayan Trabzonspor yönetimi de sıkıntılı günler geçiriyor. Yaptığı yatırımın karşılığını alamayarak sezon içinde iki teknik adamla çalışmak zorunda kalan bordo-mavili yönetim, eleştiri oklarını üzerine aldı. Bordo-mavili takımın içinde bulunduğu durum sezon başında yapılan planlama hatasından kaynaklandığı tartışmaları ön plana çıkarken, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da beklenmedik tablo karşısında moral bozukluğu içinde olduğu belirtiliyor. Kulübün içinde bulunduğu olumsuz tablo karşısında çıkış arayan Hacıosmanoğlu’nun, önümüzdeki günlerde takımın ve kulübün içinde bulunduğu durumla ilgili radikal kararlar alması bekleniyor.
YEREL GAZETELERDEN AĞIR ELEŞTİRİ
Trabzon’da yayımlanan yerel gazeteler ise, Trabzonspor’un Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldığı maçı gazetelerin manşetlerine taşıyarak ağır eleştiride bulundular. Karadeniz Gazetesi, "Bu forma size büyük geliyor arkadaş" başlığını atarak başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun sadace başının bulunduğu büyük bir forma fotoğrafı koyarak haberin manşetini destekledi. Günebakış Gazetesi ise, "Büyük umutlarla ve vaatlerle kurulan takım taraftarına sadece acı veriyor. 90’da hüsran" başlığını attı. Kuzey Ekspers gazetesi ise, "Arkası gelmez dertlerimin" başlığını atarken, Karadeniz’in Sesi Gazetesi, "O eski halinden eser yok şimdi", Taka Gazetesi, "Havlu Attık" başlığını okuyucularıyla paylaştı. Son Nokta Gazetesi ise "Kör Talih" başlığını okuyucularıyla paylaştı.