Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ahilik haftası dolayısıyla yapılacak olan kutlamalara vatandaşları davet etti.
Kırşehir Valisi Necati Şentürk yaptığı açıklamada, kutlamalar kapsamında ahiliğin kültürüne yakışır derecede etkinlikler hazırlandığını ve kültürel bağlılıklara önem verildiğini belirtti. Vali Şentürk açıklamasında, "Kırşehir’de gerçekleştirilecek Ahilik Haftası programı Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu nezaretinde hazırlanmaktadır. Bizler de Valilik, Belediye, Üniversite ile Esnaf teşkilatımız, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum kuruluşları ve ilimizdeki tüm resmi kurumlarımızla birlikte programı en iyi şekilde gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hafta süresince zengin bir program hazırlanmıştır. Program hazırlanırken özellikle Ahiliğin ruhuna uygun kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesine özen gösterilmiştir" dedi.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, Kırşehir’in kutlamalarda ilmi ve kültürel bir zenginliğe ev sahipliği yaptığını söyledi. Bahçeci, "rşehir’de büyük bir âlimi, büyük bir düşünürü, büyük bir zenginliği anlamak için bir araya geldiğimiz Ahilik Haftası’nda ilimizde birçok ilden ve ülkeden gelen misafirleri ağırlayacağız. Yedi gün boyunca misafirlerimize Ahiliği anlatmaya çalışarak bu eşsiz felsefenin ruhunu birlikte özümsemek için bir araya geleceğiz. Eli açık, cömert, yiğit gibi anlamlara gelen Ahilik, Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluştururken; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahililik; işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve namuslu yönetimin simgesidir" diye konuştu.