Kosovalılar 2015 yılına büyük bir coşku içinde merhaba dedi.
2014 yılını uğurlamak ve 2015 yılına hoşgeldin demek için meydanlara akın eden Kosovalılar unutulmaz anlar yaşadı. Yeni yıl kutlamalarının yaşandığı Kosova’nın başkenti Priştine’nin ana meydanında toplanan yüzlerce Kosovalı, canlı müzik eşliğinde, eş ve dostuyla yeni yılı karşılamanın heyecanını yaşadı. Eksi 13 derece gibi soğuk havanın hüküm sürmesine rağmen, Kosovalılar dev sahnenin kurulduğu merkez meydanında yeni yılı karşıladı.
Priştine Belediyesi tarafından organize edilen açık hava konserinde sahne alan ünlü sanatçıların seslendirdiği en güzel şarkılarına eşlik eden Kosovalılar, saatlerce doyasıya eğlendi. Meydanın ışıltılı olması , yeni yıl kutlamalarının da oldukça renkli geçmesine neden oldu. Açık havada yeni yılı kutlamayı tercih edenler, meydanı adeta dev bir parti alanına dönüştürdü.
Saatler 00.00 gösterirken hep bir ağızda 10’dan geriye sayan Kosovalılar, konfeti ve havai fişekler gösterisiyle 2015 yılına merhaba dedi. Renkli görüntüleree sahne olan havai fişek gösterisi, Priştine semalarını dakikalarca aydınlattı. Vatandaşlarla birlikte meydan kutlamalarında yeni yılı karşılayan Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti İHA mikrofonuna konuşarak, 2015 yılının geride kalan 2014 yılına kıyasla her açıdan çok daha iyi olacağına inandığını belirtti. Priştine adına iyi işler yaptıklarını umduğunu kaydeden Ahmeti, “Priştine’de çok iyi şeyler yaşanmaya başladı. Sanırım kötü dönemleri geride bıraktık. Olumlu değişiklikler yaşanmaya başladı. Değişiklikler 2015’te Priştinelilerin hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracak” ifadesini kullandı.
Priştine’nin ana meydanında organize edilen ve saat 14:00’te başlayan yılbaşı programı saat 02:00’ye kadar sürdü.