Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Lokman Özdemir, Ortadoğu’da ve Türkiye’de yaşanan çatışmalı sürece Müslümanların sessiz kaldığını belirterek, savaşı durdurun çağrısı yaptı.
Demokratik İslam Kongresi (DİK), Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) ve Hakkari Alimler ve İmamlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ortadoğu ve Türkiye’de yaşanan çatışmalı süreç ve ölümlerle ilgili ortak basın açıklaması yapıldı. DİVES Hakkari Temsilcisi Mikail Öztunç ile Alimler ve İmamlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nasır Taş’ın katıldığı basın açıklamasını DİK üyesi Lokman Özdemir okudu. Özdemir, Kürtlerin yaşadığı toprakları cehenneme çeviren IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu, ancak hala dünya ülkeleri ve bazı Müslümanların buna sessiz kaldığını söyledi. Özdemir, "Hz. Muhammed (S.A.V) zulme, vahşete ve kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesine karşı sessiz kalmadı. İslam’dan önce cahiliye devriydi. Kız çocukları diri diri toprağa gümlüyordu. Yaşadığımız dönem ise aydınlanma ve bilim dönemi olmasına rağmen daha fazla kız çocukları ve kadınlar öldürüyor ve daha fazla katliamlar yaşanıyor. Cahiliyet döneminden daha fazla şiddet oluyor. IŞİD çeteleri kadınlara işkence yapıyor ve yüzlerce kadını katletti” dedi.
Herkesin bulunduğu ülkede barışa destek vermesi halinde savaşın biteceğini ifade eden Özdemir, "Türkiye’de Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülürse savaş ve çatışmalar biter. Son günlerde çatışmaların başlanması, ölümlerin başlanması, tutuklamaların başlanması çözüm değildir. Demokratikleşme süreci ve müzakerelerin tekrar başlamasını istiyoruz. Bir an önce ateşkes ilan edilmelidir" diye konuştu.