Bursa’da 10 gündür evlerinde mahsur kalan köylüler, evlerinin etrafını kaplayan 2 metrenin üzerindeki karlar ile çatıların üzerinde biriken 1,5 metrelik kar kütlesi nedeniyle hayatta kalma mücadelesi verdi. Köylüler, yolların açılması ve elektriklerin gelmesiyle bayram ettiler.
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Kocakonak Köyü’nde 2 metrenin üzerindeki karlar tüm evleri kapladı. 10 gün boyunca evlerinden dışarı çıkamayan köylüler, evlerinin üzerindeki 1,5 metrelik kar kütleleri nedeniyle çökme tehlikesi de yaşadı. Buz sarkıtlarının 1,5 metreyi bulduğu köyde hayatta kalma mücadelesi veren köylüler, evde hazırladıkları kışlık yiyecekler ve kar suları ile hayatta kaldı.
STOKLAR OLMASA AÇ KALACAKLARDI
Kocakonak Köyü Mahallesi Muhtarı Osman Dursun, yoğun kar yağışı nedeniyle 10 gündür evlerinde mahsur kaldıklarını belirterek, “Büyük sıkıntılar çektik. 2 metrenin üzerinde kar nedeniyle evlerimizden çıkamadık. Yazın stokladığımız erzaklarla yaşamımızı devam ettirdik. Yollarımız kapalıydı, elektriklerimiz kesikti. Büyükşehir ve İnegöl belediyeleri, yollarımızı açtı. Allah razı olsun. Çatılarımızın üzerindeki karlar evlerde büyük tehlike oluşturdu. Bazı çatılarda 3 metrelik kar kütleleri oluştu” dedi.
EVLERİNDE MAHSUR KALDILAR
10 günden buyana hayatta kalma mücadelesi verdiklerini dile getiren köylüler ise, “Biz hayatımızda böyle bir kar yağışı görmedik. Evlerimizden dışarı çıkamadık. Elektrik yok, su yok, yol yok. Evdeki erzaklarla hayatta kalmaya çalıştık. Evlerimizde mahsur kaldık. Şimdi yollarımız açıldı, elektriklerimiz geldi, rahatladık. Allah yardımcımız olsun. Çok zor günler yaşadık. Evlerimizin çatılarının üstündeki karlar nedeniyle evlerimiz çökme tehlikesi yaşadı. Birkaç ahır, kar nedeniyle çöktü ama bir zararımız olmadı” diye konuştular.
Yolların açılması ve elektriklerin gelmesiyle bayram eden köylüler, köy minibüsüyle İnegöl’e erzak almak için giderek hayata yeniden dönmenin tadını çıkardılar.