Fenerbahçe, ligin 25. haftasında sahasında Beşiktaş’ı ağırlıyor. Sarı-lacivertli ekibin ezeli rakibi karşısında 3 puandan başka düşüncesi bulunmuyor. İsmail Kartal’ın öğrencileri, bu karşılaşmada puan kaybı yaşaması halinde zirve yarışında önemli bir yara alacak.
Spor Toto Süper Lig’in 25. haftası derbi mücadelesine sahne oluyor. Ligde maç fazlasıyla lider konumda bulunan Galatasaray’ın 5 puan gerisinde 3. sırada yer alan sarı-lacivertli ekip, 4 puan önünde 2. sırada yer alan Beşiktaş’ı ağırlıyor. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Club Brugge mağlubiyetinin ardından moralsiz olan siyah-beyazlı rakibini mağlup ederek rakipleri ile arasındaki puan farkını azaltmak istiyor. Konuk ekip Beşiktaş ise sahadan 3 puan ile ayrılarak zirve yarışındaki rakibi ile puan farkını açmanın hesaplarını yapıyor.
DÜDÜK AYDINUS’DA
Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda saat 20.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Deniz Çoban olacak.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Karşılaşma öncesi stadyum çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, bin 50 özel güvenlik, bin 550 de polis olmak üzere toplam 2 bin 600 güvenlik personeli görev yaptığı belirtildi.
KALE ARKALARINA DEV BAYRAK
Galatasaray ile oynanan derbi müsabakasında Migros tribününde dev bir kareografi yapan Fenerbahçe taraftarı, benzer bir şovu Beşiktaş karşılaşmasında da yapmayı planlıyordu. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) verdiği tribün kapatma cezası sebebiyle kale arkası tribünlerine taraftar alınmadı. Sarı-lacivertli kulüp, her iki kale arkası tribününe dev bir bayraklar açarak taraftarın olmadığı yerleri kapattı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray maçında çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle Fenerbahçe’ye verdiği cezanın ardından derbide sadece maraton ve Fenerium tribünlerinde seyirci bulunuyor.
SOW BEŞİKTAŞ’I BOŞ GEÇMİYOR
Türkiye kariyerinde Beşiktaş’a karşı 6 karşılaşmada forma giyen Fenerbahçe’nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, bu karşılaşmaların tamamında gol sevinci yaşamayı başardı. Sow, 6 maçta Beşiktaş ağlarını 7 kez havalandırdı. Tecrübeli oyuncu bu karşılaşmada yedekler arasında yer alıyor.
VOLKAN DEMİREL MAĞLUBİYET GÖRMEDİ
Zorlu müsabakada Fenerbahçe’nin kalesini koruyacak olan tecrübeli eldiven Volkan Demirel, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı mağlubiyet yaşamadı.
İLK 11’DEKİ 5 OYUNCU BEŞİKTAŞ’A GOL ATTI
Ev sahibi Fenerbahçe’de Beşiktaş karşısında ilk 11’de yer alan oyuncularından 5 isim, siyah-beyazlı takıma karşı gol sevinci yaşadı. Teknik direktör İsmail Kartal’ın belirlediği 11’de yer alan Emenike’nin Kartal’a karşı 4 golü bulunurken, Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu 2, Egemen ve Kuyt ise 1’er kez siyah-beyazlı takıma karşı gol sevinci yaşadı.
FENERBAHÇE’DE 5 OYUNCU SINIRDA
Fenerbahçe’de derbi öncesi 3’er sarı kartları bulunan Egemen Korkmaz, Mehmet Topal, Kuyt, Kadlec ve Meireles bugünkü mücadelede sarı kart görmesi halinde 26. haftada oynanacak Çaykur Rizespor maçında cezalı duruma düşecek. Sarı-lacivertlilerde karşılaşma öncesi sakatlıkları bulunan ve durumlarının maç saati netlik kazanacağı bildirilen Gökhan Gönül ve Egemen Korkmaz ilk 11’de yer alıyor.