Yozgat’ın Sorgun İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yapılan çiniler, Medine’nin ardından Çin’e ihraç edilecek. Büyük ilgi gören çiniler beş yıldızlı otellerde de dekor olarak sergilenmeye başlandı.
Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde beş yıl önce açılan, ev hanımları ve engelliler tarafından yapılan el emeği göz nuru çinilerin Medine’nin ardından Çin’e ihraç edilmesi için çalışma başlatıldı. Beş yıldızlı otellerde dekor sergilenmeye başlayan, yoğun talep gören Sorgun çinilerinin üretiminin artması ve markalaşması için kaymakamlık ve belediye destek veriyor.
Sorgun Büyük Termal Otel Müdürü İbrahim Günay, 2014 yılında tamamlanan beş yıldızlı termal oteli Mart ayında açmayı planladıklarını belirterek, “Bu esnada otelin dekorasyonu için çini, vazo ve değişik ürünler ararken ilçemizdeki arkadaşların çini işlediklerini gördük. Otelimizin belirli yerlerine bu çinilerden alıp yerleştirerek çok güzel dekorlar oluşturduk. Bu çalışmalara destek verilirse bir marka haline gelebilirler” dedi.
SORGUN ÇİNİLERİ ÇİN’E İHRAÇ EDİLECEK
Sorgun İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş da, ev hanımlarından, çalışanlardan ve engellilerden oluşan ekibin karınca gibi çalıştıklarını belirterek, “El emeği göz nuru ürünleri çıkartmayı başardılar. Sorgun çinileri Medine Osmanlı Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Geçtiğimiz ay Çin’de bir görüşmemiz oldu. Artık Sorgun çinileri sadece Medine’de değil Çin’e de ihraç etmeye başlayacağız” diye konuştu.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de ilçede çok güzel çinilerin yapıldığını belirterek, “Artık beş yıldızlı otellerde sergilenecek olan çinileri, diğer otellerinde tercih edeceğini umuyoruz. İleriki zamanlarda Sorgun çinide bir marka haline gelecek” dedi.
Sorgun Halk Eğitim Merkezi usta öğretici Hale Ekim ise, Sorgun Büyük Termal Otel ve Belediye Başkanının özel isteği doğrultusunda 1 metre 30 santim büyüklüğünde 10 adet büyük objeler yaptıklarını ifade ederek, “Otellerin ilk girişlerinin süslenmesi için bizden talepte bulundular. Biz de büyük vazolar yaptık. 5 yıldır çini işlemeciliği yapıyoruz. Bu kadar büyük objeleri ilk defa yapıyoruz. Bu vazoları gece gündüz çalışarak 2 ay süre içerisinde tamamladık” şeklinde konuştu.