Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Dr. Mahir Küçük, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’ı makamında ziyaret ederek şoför esnafının sorun ve isteklerini dinledi.
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yaklaşık 20 bin çalışanı ile büyük bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Küçük “Alın terinizle, emeğiniz ile üstlendiğiniz görev çok önemli bir misyon. Sizler şehrimizin sadece ulaşım sorununa derman değil, aynı zamanda şehrin güvenliği ve huzurunun korunmasının da bir parçasısınız. Yavrularımızı, eşlerimizi, dostlarımızı kısaca sevdiklerimizi sizler taşıyorsunuz, onlar size emanet. Sizlerin emeğine, alın terine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Yapılan Ulaşım Master Planı ile şehrin trafik sorununun biraz olsun rahatlatıldığını kaydeden Küçük “Her geçen gün artan nüfus yoğunluğu ve özel araç sayısı ile trafik sorunu hala şehrimizin en önemli problemlerinden. Bir çok yolumuz dar ve park yeri sorunu trafik akışını iyice aksatıyor. Şoför esnafımızı mağdur etmeden, onları asla yalnız bırakmadan, istişare halinde alternatif çözümler üretmeliyiz. Hem araç trafiğini hem yaya trafiğini olumsuz yönde etkileyen otopark sorununu bir an önce çözmeliyiz. Şehrin güneye doğru açılımını temin edecek projeleri, hem ulaşım açısından hem de imar planlaması açısından devreye sokarak; trafik sıkışıklığını gidermek, böylece yeni hat ve duraklarla istihdama katkı sağlamak ve halkımızı daha müreffeh, yeşili bol, modern park-bahçe düzenlemeleri sayesinde tabiat ile baş başa yaşamasını sağlamak hedefimiz olacaktır” diye konuştu.
Hizmet yolunda çıktıkları bu kutsal yolda destek isteyen Dr. Küçük Trabzon’un kalkınması için, 2023 Yeni Türkiye Vizyonu için sorumluluk almaya geldiğini, hep birlikte Trabzon’a en güzel hizmeti vermek için çalışacağını sözlerine ekledi.