Yeşilyurt’ta faaliyetlerine devam eden Yeşil Konak’ta açılan Saz Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyelere kurs bitirme belgesi düzenlenen törenle verildi.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve YEKSAM bünyesinde faaliyetlerine devam eden “Yeşil Konaklar” projesi kapsamında Yeşilyurt ilçesinde bulunan Yeşil Konak’ta açılan Saz Kursu sona erdi. Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmenlerinden Metin Keçeçi gözetiminde 2 buçuk aylık eğitim sürecine tabi tutulan öğrenciler, bu süre zarfında sazın tutuşu, çalması, teknikleri ve notalar üzerine çeşitli eğitimler aldılar. Kurs döneminin sonunda halk müziğinin bilinen şarkılarını çalmayı öğrenen 10 kursiyere başarı belgeleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından teslim edildi.
Kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler tören sırasında Türk Halk Müziği’nin önemli yapıtlarından olan “Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım, Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere” türküleri saz eşliğinde çaldılar. 62 yaşında sosyal hizmetlerden emekli olan Doğan Alan adlı kursiyer ise söylediği türkülerle Başkan Polat’tan tam not aldı. Doğan Ayan, kursa katılma sebebinin gençlere örnek olmaktan ileri geldiğini ifade ederken, “Kadiruşağında ilk saz çalanlardan biriyim, şimdi 15 kişi çalıyor. Buraya katılma amacım kursa katılan arkadaşlarımız bizden ilham alsınlar ve bu işi yaparken yaşın önemli olmadığını görsünler” dedi.
Kurs Öğretmeni Metin Keçeci ise saz kursunda verdikleri eğitim hakkında Başkan Polat’a detaylı bilgiler verdi.
Çalınan türkülerden dolayı kursiyerleri kutlayan Belediye Başkanı Polat, Yeşilyurt ilçesinden çok önemli sanatçılar çıktığını ve bunun devamını getirmek için kurulan Yeşil Konak çatısı altında çok önemli hizmetlerin verildiğini söyledi. Sanatın herkesi bir araya getirdiğini ve bu birleşimden çok güzel sonuçların alındığını vurgulayan Başkan Polat, “Yeşilyurt geçmişte olduğu gibi yine başarılı sanatçıları kendi içinden çıkartacaktır. Yeşilyurt’u bölgemizde sanatsal faaliyetlerin merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz, bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz ve beş ayrı yerde açtığımız Yeşil Konak projesiyle yeni yetenekleri ortaya çıkartmayı hedefliyoruz. Oldukça yoğun geçen eğitim çalışmalarının meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Sanat herkesimi bir araya getirir, 62 yaşındaki Doğan Ayan ile küçük yaşta saz eğitimi alan kardeşlerimiz aynı ortamda saz çalıyorlar, türkü söylüyorlar, gerçekten çok güzel bir ortam oluşturuldu. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
Yeşil Konak’ta açılan saz kursuna katılarak başarılı olan kursiyerlere kurs bitirme belgeleri düzenlenen törenle teslim edildi. Daha sonra saz kursunun başarılı öğrencileriyle toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Yeşil Konak’ta düzenlenen törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Kurs Öğretmeni Metin Keçeci ile kursiyerler katıldı.