Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, AK Parti’nin rektörlük seçimlerini siyasete alet ettiğini söyledi.
MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, AK Parti’nin her konuda olduğu gibi rektörlük seçimlerini de siyasete alet ettiğini ve üniversitelere siyaset soktuğunu belirterek, “ Önümüzdeki günlerde Yozgat’ta Bozok Üniversitesi Rektörlüğü seçimleri bulunmaktadır. Rektörlük için 5-6 birbirinden değerli kariyerli profesör aday olmuş ve rektörlük çalışmalarını sürdürmekte olduğunu görüyoruz. Ancak her kuruma siyaset sokan, adam kayırmacılığı yapan AK Parti, rektörlük seçimine de siyaset bulaştırmış, özerk kurum olan üniversiteleri kendi etkisi altına almaya çalışmaktadır” dedi.
Yozgat’ta Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başta olmak üzere diğer milletvekilleri, il yöneticileri sık sık bir rektör adayını ziyaret ederek adeta onu işaret edip, seçimleri politize ettiğini vurgulayan Sedef, “Diğer rektör adayları da bu ülkenin, bu toprakların insanlarıdır. Hepsinin amacı ve isteği Yozgat’a hizmet etmektir. AK Partinin bu şekilde yanlı tutumu bir adayı işaret etmesi insanlığa yakışmaz. Bir kişiyi işaret etmek diğer adayları aşağılamaktır. Eğer rektörlük seçimle yapılıyorsa, siyaset özellikle AK Parti üniversiteden elini çekmesi gerekir. AK Partinin atamasıyla rektör belirlenecekse neden seçim yapılıyor” diye konuştu.
“ AK Parti’nin üniversitenin ve rektörlük seçiminin üzerinden elini biran önce çeksin ve üniversiteyi siyasete alet etmesin” diyen Sedef, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Zaten AK Parti olarak her el attığınız yer ayrışmakta, karışmakta ve kutuplaşmakta üniversitelerden bari elinizi çekiniz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her adaya eşit mesafedeyiz. Seçimi bilim insanlarına bırakıp Yozgat ve Üniversitemiz gelişimi ve değişimi açısından en iyi seçimi onların yapacağına inanmaktayız. Rektör adaylarımızın hepsine başarılar diliyoruz”